SALUT

Retirat el medicament per deixar de fumar Champix

Tots els lots del fàrmac de Pfizer s'han tret del mercat en detectar-se una impuresa en la seva composició

Champix, un fàrmac per deixar de fumar.PFIZER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tots els lots del medicament Champix, que es pren per deixar de fumar, han estat retirats del mercat de manera preventiva, en haver-se detectat en la seva composició la impuresa N-nitrosovareniclina en nivells superiors al límit establert, segons informa el Govern d'Andorra.

El mes de juliol ja es van retirar diversos lots del medicament i la companyia fabricant, Pfizer, preveia restablir-ne el subministrament al setembre. En canvi, el que ha passat és que s'han hagut de retirar tots els lots del mercat, després que l'avaluació feta en àmbit europeu hagi establert un límit més restrictiu per a la presència d'aquesta impuresa. Malgrat això, les dades no indiquen cap risc immediat per als pacients tractats amb aquest fàrmac.

De moment, Pfizer no ha proporcionat una data nova per restablir el subministrament. Per això no s'iniciaran nous tractaments amb Champix fins que no torni a estar disponible al mercat i caldrà buscar tractaments alternatius per a la dependència de la nicotina.

Segons informa Govern, els pacients que estiguin realitzant un tractament amb aquest mèdicament no l'han d'interrompre i han de contactar amb el seu metge per buscar un possible tractament alternatiu.

tracking