UNA HISTÒRIA DE SOLIDARITAT

Hand Solo fabrica una pròtesi pel fill del cònsol de Kazakhstan a Estrasburg

Beknur, de vuit anys, va néixer amb una malformació a les extremitats que li impedeix desenvolupar-se independentment

David Aguilar i Beknur s'han vist aquest cap de setmana per ajudar les mides de la pròtesi.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

David Aguilar, també conegut com a Hand Solo, ha fabricat una pròtesi per a en Beknur. El fill del cònsol de Kazakhstan té vuit anys i va néixer amb les extremitats sense desenvolupar, fet que li impedeix caminar i necessita l'ajuda dels seus pares per acomplir tasques tan bàsiques com menjar. Amb la pròtesi de Lego que Aguilar ha fabricat per a ell, Beknur podrà agafar objectes amb l'ajuda d'un cable que li passa per l'esquena i acaba amb una anella que tensa amb el dit gruixut del peu.

Les dimensions dels braços d'en Beknur li impedeixen adaptar-li una pròtesi convencional. Per aquest motiu, en conèixer la història d'en David Aguilar, la mare de Beknur va contactar amb ell per demanar-li ajuda. Aguilar rep moltes peticions per realitzar pròtesi, però no pot donar-hi resposta perquè li és impossible combinar-ho amb la seva vida com a estudiant de Bioenginyeria. Però la història d'en Beknur el va colpir i va decidir acceptar el repte, convertint-se en la primera vegada que Aguilar fabrica una pròtesi per ajudar a un tercer.

Per fer-ho possible, la mare d'en Beknur va enviar les mesures a Aguilar i, aquest cap de setmana l'ha visitat per acabar d'ajusatar el braç de Lego. La família ja ha retornat a Estrasburg, on resideix, i ha manifestat el seu agraïment.

Una història d'autosuperació

Aguilar va créixer amb una malformació al seu braç dret i la seva mà va quedar reduïda a un petit monyó. E seu instint d'autosuperació el va portar a fabricar-se un braç robòtic fet amb peces de LEGO que li ha permès recuperar la mobilitat perduda a la seva mà dreta. Va ser guardonat amb un rècord Guiness per haver estat el primer a fabricar una pròtesi totalment funcional amb Lego. Té una pa`gina dedicada a l'edició de 2020 del famós llibre i hi apareixerà de nou l'any vinent.

tracking