societat

Les autoritats mantenen l'exèrcit als carrers de Bogotà per desordres

El president de Colòmbia, Iván Duque, afirma que continuarà la presència dels soldats en suport a la policia a causa de les protestes dels últims dies

Les autoritats mantenen l'exèrcit als carrers de Bogotà per desordresefe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de Colòmbia, Iván Duque, va afirmar ahir que es mantindrà la presència de l’exèrcit als carrers de Bogotà en suport a la policia a causa de “les protestes i excessos” ocorreguts en els últims dies. “Amb l’alcalde de Bogotà, Enrique Peñalosa, mantenim tota la coordinació minuciosa i tenim a més la continuació del patrullatge conjunt entre la policia i l’exèrcit”, va afirmar Duque a periodistes després d'una reunió amb autoritats locals i la cúpula militar. En aquesta trobada es van analitzar mesures com la llei seca i el toc de queda a Bogotà, que va ser aixecat ahir dissabte i amb el qual es buscava reprendre el control de l’ordre públic a tota la ciutat.

“Aquest patrullatge és necessari, però, a més, es fa per a donar als ciutadans tranquil·litat”, va afirmar. Duque també va afegir que els membres del Cos Tècnic de Recerca (CTI) de la fiscalia continuaran “amb el suport permanent” i va rebutjar l’onada de violència que es va apoderar aquest divendres de diversos barris del sud de Bogotà, la capital de Colòmbia.

“Expressem el rebuig total i absolut de tots els colombians pel vandalisme, pel terrorisme, pel pillatge que alguns han volgut perpetrar al país per alterar l’ordre públic i afectar les llibertats de la ciutadania”, va agregar.

També va desmentir la informació que va circular per xarxes socials en la qual s’advertia de suposats intents de robatoris a residències de la capital, la qual cosa va fer que veïns de nombrosos edificis s’organitzessin en grups de defensa per protegir les propietats.

Les protestes a Colòmbia es van iniciar dijous passat, quan desenes de milers de persones van ocupar els carrers del país per expressar el seu rebuig al govern, jornada que va acabar amb alguns brots de violència.

Aquesta jornada va ser el preludi d’una onada de violència que es va deslligar divendres al sud de la capital, on diversos encaputxats es van enfrontar amb la policia i que a la tarda va dispersar amb gas lacrimogen a la cèntrica plaça de Bolívar.

tracking