Espanya

Valls proposa un acord per poder governar a Sánchez, Casado i Rivera

El candidat de l’alcaldia a Barcelona demana als tres líders “altura de mires” i que pensin en allò que els uneix

Valls proposa un acord per poder governar a Sánchez, Casado i Rivera

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El candidat a l’alcaldia de Barcelona per Ciutadans, Manuel Valls, va remetre ahir una carta al president del Govern, Pedro Sánchez, i als líders de PP i de Ciutadans, Pablo Casado i Albert Rivera, respectivament, en la qual els traslladava la necessitat de fer un “gran pacte que garanteixi la governabilitat”. Segons va informar la seva candidatura a través d’un comunicat, l’exprimer ministre francès defensava a la missiva aquest “gran pacte que garanteixi la governabilitat dels partits constitucionalistes, sense condicionaments de formacions polítiques alienes a l’ordre constitucional”. Per això, el candidat a l’alcaldia de la capital catalana apel·lava a la “responsabilitat” d’aquests líders i els titllava “d’homes d’Estat”. “Si les forces polítiques constitucionalistes avantposen allò que els uneix a les seves diferències programàtiques concretes, si aposten per una política d’Estat abandonant el curtterminisme, el país en el seu conjunt farà un gran pas”, argumentava.

Valls advertia que sense “generositat”, sense “altura de mires”, prevalent l’“interès particular” i l’“avantatgisme”, Espanya corre el “risc” de patir un “estancament enorme”. “Una crisi constitucional o una legislatura agitada i estèril són terreny adobat perquè creixin els desencantats amb el sistema democràtic”, avisava. En aquest context, el candidat denunciava que l’acord de govern a Andalusia va suposar una “cessió significativa a la dreta radical”, en al·lusió a Vox, encara que sense citar-lo, alhora que criticava la “falta de responsabilitat” del PSOE. També alertava els líders que les diferents cites electorals d’aquest any se celebren sota la “pressió” del populisme i del “nacionalisme separatista”.

Finalment, es va referir a les eleccions municipals del 26 de maig i va fer una crida a evitar que Barcelona “sigui la palanca de l’independentisme” de la mà d’una eventual aliança amb el “populisme” de l’alcaldessa Ada Colau, i per això Valls es mostrava convençut que els resultats tindrien “transcendència social i política” a Espanya i Europa.

tracking