Gran Bretanya

May veu perillar el Brexit si els Lords no aproven l'acord amb Brusel·les

La ‘premier’ diu que el país entrarà en “aigües inexplorades” i amenaça de convocar eleccions si perd, amb el “risc” que guanyin els laboristes

May veu perillar el Brexit si els Lords no aproven l'acord amb Brusel·lesEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La campanya de Theresa May perquè els diputats recolzin l’acord del Brexit entra a la recta final, entre conjectures d’un retard de la votació o d’un viatge de la primera ministra a Brussel·les per obtenir noves concessions. Ahir, la primera ministra va advertir als seus diputats que si rebutgen l’acord, podria convocar eleccions generals i aleshores hi hauria un “risc molt real que no hi hagi Brexit”. May afronta una anunciada derrota demà dimarts, dia 11, quan la Cambra dels comuns voti l’acord que ha negociat amb el bloc europeu, però que ha generat un ampli rebuig entre els parlamentaris a causa de la polèmica “salvaguarda”, pensada per evitar una frontera física entre Irlanda i Irlanda del Nord.

Quan falten dos dies per la votació, May va assenyalar que les conseqüències de perdre la votació implicaria que el país pugui entrar en “aigües inexplorades” i en una “greu incertesa”. La premier conservadora va fer aquest advertiment perquè diversos diputats del seu partit i de l’oposició ja han avançat que votaran en contra de l’acord. El problema de May és que necessita 320 vots per tirar-lo endavant però només té 315 diputats conservadors. “Quan dic que estaríem realment en aigües inexplorades si aquest acord no és aprovat, espero que la gent entengui el que jo realment crec i temo que podria passar”, va afirmar. “Això implicaria una greu incertesa per al país amb un risc molt real que no hi hagi Brexit o sortir de la UE sense acord. Tenim un líder de l’oposició (en referència al laborista Jeremy Corbyn) que no pensa en una altra cosa que a intentar celebrar unes eleccions generals, sense importar-li el cost per al país”, va dir.

May decidirà avui si continua amb la votació o fa un viatge d’emergència a Brussel·les aquesta mateixa setmana. Segons diversos mitjans, els ministres més pròxims li van advertir que ha de demostrar que lluita per aconseguir un pacte acceptable per a l’ala més euroescèptica de la seva formació o, si no, la crisi pot portar a la caiguda del seu Govern i l’arribada al poder dels laboristes.

tracking