Estats Units

Onze morts i sis ferits en un tiroteig a una sinagoga de Pittsburgh

La policia va detenir un home blanc de 46 anys sospitós d’haver dut a terme la matança després d’accedir al temple amb diverses armes

Onze morts i sis ferits en un tiroteig a una sinagoga de Pittsburgh

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Onze persones van morir ahir durant un tiroteig a una sinagoga de Pittsburgh (Estats Units), un incident que també va causar sis ferits, entre els quals es troben quatre policies. Segons van informar fonts oficials, el sospitós es troba sota custòdia policial. D’altra banda, la cadena NBC va assenyalar que el detingut és Rob Bowers, de 46 anys d’edat, que va accedir a la sinagoga armat a les 9.45 hores de dissabte amb un rifle semiautomàtic AR-15 i amb diverses pistoles.

“Hi ha hagut diversos morts i ferits, inclosos quatre policies”, va assenyalar en una roda de premsa el director dels Serveis de Seguretat de Pittsburgh, Wendell Hissrich. El cap del cos va afirmar que els agents ferits no presenten lesions que facin témer per les seves vides, però que les altres dues víctimes es troben en “estat greu” i han estat traslladades a hospitals propers. Hissrich va confirmar que el presumpte agressor ja es troba “sota custòdia policial”, però no va descartar que hi pogués haver altres persones implicades durant el tiroteig. El sospitós va romandre en un principi atrinxerat al temple i va obrir foc contra els agents i els membres dels serveis mèdics que es van apropar al lloc dels fets.

El president dels Estats Units, Donald Trump, que va parlar amb l’alcalde de Pittsburgh, Bill Peduto, i amb Tom Wolf, el governador de Pennsilvània, l’Estat on es troba la ciutat de Pittsburgh, va assegurar als periodistes que es tracta d’un succés “molt més devastador” del que es temia inicialment en un incident “amb moltes persones mortes”. El president va defensar també l’enduriment de les lleis relacionades amb la pena de mort. Trump també va assegurar que l’accés a les armes que tenen els ciutadans americans no és el factor determinant de la matança. De fet, va destacar que les víctimes no estaven protegides. “Potser les coses haurien estat diferents si hagués hagut algú armat”, va manifestar.

En una línia similar, el portaveu oficial va afirmar que l’escena del crim és “horrible”, de “les pitjors” que ha vist a la seva vida. Les declaracions oficials de les autoritats fan pensar que la xifra de morts pot ser molt més elevada que les 8 víctimes de les quals els mitjans locals van informar en un primer moment.

Els mitjans locals també van explicar que el sospitós va entrar a la sinagoga durant la celebració d’un bateig i va cridar “tots els jueus han de morir” just abans d’obrir foc contra els presents al temple. El centre, anomenat Arbre de la Vida (Tree of Life) està situat a Squirrell Hill, un barri a deu minuts del centre de la ciutat amb una gran comunitat jueva. Després de l’incident, el sospitós va intentar fugir, però es va acabar rendint mitja hora més tard. Durant l’intercanvi de trets amb la policia, Bowers va ser ferit.

tracking