Estats Units

Detingut un militant republicà amb antecedents pels paquets bomba

L’FBI arresta a Florida Cesar Sayoc, de 56 anys, com a sospitós dels enviaments

Detingut un militant republicà amb antecedents pels paquets bombaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’FBI va detenir ahir un home a l’Estat de Florida relacionat amb l’enviament d’un total de 12 paquets sospitosos els últims dies a destacades figures demòcrates i crítics del president dels Estats Units, Donald Trump. El sospitós respon al nom de Cesar Sayoc, té 56 anys, és militant del partit Republicà i compta amb antecedents penals. Sayoc va ser detingut a la localitat de Plantation, prop d’Opa-Locka (Miami-Dade), des d’on es van enviar els paquets amb artefactes explosius detectats fins ara.

Les cadenes de televisió nord-americanes van mostrar imatges d’un grup de detectius examinant una furgoneta blanca a l’estacionament de la botiga d’una popular cadena de recanvis per a automòbils d’aquesta localitat, i finalment la van retirar amb una grua policial.

L’arrest del presumpte autor d’aquests intents d’atac va arribar després que les autoritats nord-americanes detectessin ahir mateix dos nous paquets sospitosos, enviats al senador demòcrata Cory Booker des d’una oficina de correus d’Opa-Locka, i a l’exdirector nacional d’Intel·ligència James Clapper, tot i que no es va confirmar si contenien explosius.

Els paquets interceptats ahir a l’estat de Florida i a Nova York se sumen als deu paquets bomba trobats des del dilluns i dirigits a figures demòcrates com l’expresident Barack Obama o l’exsecretària d’Estat i excandidata presidencial Hillary Clinton, entre d’altres, així com a la cadena de televisió CNN a Nova York. Fins ara cap dels paquets ha explotat, però els fets han elevat l’alerta de les forces de seguretat.

A primera hora del matí d’ahir, l’FBI va informar en Twitter de la troballa en l’estat de Florida d’un paquet “similar en aparença als altres” detectats, que estava dirigit a Booker, un influent senador demòcrata i possible candidat presidencial en les eleccions de 2020. Per la seva banda, la policia de Nova York va retirar un altre paquet d’una oficina de correus, dirigit a Clapper.

El president Trump va prometre que el sospitós detingut s’enfrontarà a una “justícia ràpida i precisa”, i va demanar que el país estigui “unit” davant aquests actes “menyspreables”. “Les autoritats han detingut a un sospitós i el tenen sota custòdia”, va afirmar Trump en to triomfal durant un acte a la Casa Blanca. “Les forces de seguretat han fet una feina increïble, i l’han fet molt ràpidament. Això era com buscar una agulla en un paller”, va opinar Donald Trump, que va insistir que els “actes que atemoreixen la població”, com l’enviament dels paquets sospitosos, “són menyspreables i no tenen cabuda en aquest país”.

tracking