frança

Rebutjat el primer recurs de Sarkozy contra el seu judici per corrupció

El tribunal considera la petició “mal fundada”

Rebutjat el primer recurs de Sarkozy contra el seu judici per corrupcióefe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal d’Apel·lació de París va rebutjar ahir un recurs presentat per l’expresident de França Nicolas Sarkozy contra el seu judici per corrupció i tràfic d’influències en l’anomenat cas de les escoltes. Qui va ser cap d’Estat entre 2007 i 2012 va apel·lar l’acusació de la Fiscalia Nacional Financera, que havia reclamat que fos jutjat, però la sala d’instrucció d’aquesta cort va considerar la seva petició “mal fundada”.

L’exmandatari també va presentar una qüestió prioritària de constitucionalitat i un altre recurs pel fet que, el març passat, els jutges decidissin portar-lo a judici seguint la posició de la Fiscalia però sense esperar a tenir la resolució contra el recurs presentat per Sarkozy contra ella, que va arribar ahir. L’eventual judici segueix pendent de les futures resolucions judicials sobre aquestes apel·lacions. Al costat de Sarkozy, està previst que també s’assegui a la banqueta el seu advocat Thierry Herzog i l’antic magistrat Gilbert Azibert.

Els magistrats havien punxat el telèfon de Sarkozy davant les sospites que va rebre finançament del règim libi de Muamar Gadafi (1969-2011) durant la campanya que el 2007 el va portar a l’Elisi, una cosa per la qual va ser imputat el 21 de març passat. En les escoltes es van descobrir converses entre l’expresident i el seu advocat de les quals es deduïa que miraven d’obtenir, a través del jutge Azibert, informació secreta d’un altre sumari que investigava si Liliane Bettencourt, hereva de l’imperi cosmètic L’Oréal, va finançar il·legalment la seva campanya del 2012.

Algunes d’aquestes converses van ser publicades per la premsa i deixaven entreveure que Sarkozy estava disposat a ajudar el jutge a obtenir un lloc a Mònaco a canvi que els revelés informacions del cas Bettencourt cobertes per secret de sumari.

El març del 2016, el Tribunal Suprem va validar de forma definitiva pràcticament la totalitat de les escoltes a l’expresident sobre les quals se sustenta la seva inculpació, la qual cosa va deixar oberta la via per al judici anunciat al març.

tracking