CATALUNYA

L'ANC retirarà el suport al govern si no hi ha estratègia per a la república

Paluzie va exigir a l’executiu durant el plenari extraordinari del secretariat nacional un full de ruta clar abans del 21 de desembre vinent

L'ANC retirarà el suport al govern si no hi ha estratègia per a la repúblicaefe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) va celebrar un plenari extraordinari del secretariat nacional ahir a Barcelona per fer un balanç un any després del referèndum de l’1-O. A més, l’entitat independentista va aprovar tres documents on va exigir al govern de Catalunya que fixi abans del 21 de desembre una estratègia “única i nítida” per implementar “la república catalana”. L’entitat independentista va advertir que, de no fer-ho, deixarà de donar suport i organitzarà mobilitzacions crítiques al carrer.

En el plenari l’ANC, que va revisar la seva estratègia política, va demanar a l’executiu de Quim Torra que es coordini amb tots els actors sobiranistes i es recuperi la unitat d’acció en la política institucional entre els tres principals partits sobiranistes, Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i la CUP, per “corregir les disfuncions” actuals. “Demanem al govern que abans del 21 de desembre fixi una única i nítida estratègia per a la implementació de la República Catalana [...]. Si continua la dispersió de criteris, l’ANC no acompanyarà el govern i serà crítica i exigent, amb mobilitzacions amb aquesta orientació”, va assegurar després de la reunió la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, en roda de premsa. Paluzie va instar, a més, a “fer-se a un costat” i abandonar, per tant, les responsabilitats polítiques a tots aquells “que no s’atreveixen” a fer un pas per a “la implementació de la república”, que l’ANC considera que va ser proclamada el passat 27 d’octubre de 2017 al Parlament.

En el text inicial que va presentat l’ANC es demanava al president de la Generalitat que convoqués eleccions a partir de l’1 de gener del 2019 si no seguia el camí demanat per l’entitat independentista, però amb una esmena es va retirar el fragment ja que l’ANC no està ni al govern ni al Parlament. “Creiem que ara mateix les eleccions no canvien res. Demanem als 70 diputats sobiranistes que tracin un pla i una estratègia unitària i que sigui creïble”, va assegurar Paluzie, que va afegir que “creiem que la situació es pot reconduir”.

tracking