Catalunya

Mossos investigats per identificar persones que retiraven llaços grocs

La Fiscalia reclama l’informe dels agents i dels motius concrets que els van portar a fer aquestes intervencions

Mossos investigats per identificar persones que retiraven llaços grocs

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia Superior de Catalunya ha obert diligències de recerca per la identificació per part dels mossos d’esquadra i la policia local de diverses persones que retiraven llaços grocs de l’espai públic a diversos municipis de la província de Tarragona. En el seu escrit, la Fiscalia reclama al comissari cap dels mossos d’esquadra que en el termini màxim de 15 dies l’informi dels agents que van actuar, dels “motius concrets” que van portar a la intervenció realitzada, les diligències practicades i, si escau, si les mateixes van donar lloc a la remissió de denúncia a l’autoritat judicial o a la incoació d’expedient sancionador.

També requereix al comissari en cap dels mossos que en el mateix termini informi la Fiscalia sobre les “pautes o criteris d’actuació seguits pels funcionaris d’aquest cos policial en relació amb eventuals actuacions de retirada de simbologia partidista o reivindicativa de la via pública per part de particulars”. La Fiscalia també demana al cap dels mossos que li remeti “puntual informe” de totes les actuacions de la mateixa naturalesa que siguin realitzades per la policia catalana en endavant i de les que s’hagin de realitzar per la policia local i de les quals poguessin tenir coneixement. Les identificacions de persones que retiraven llaços grocs de l’espai públic es van produir aquest mes d’agost a les localitats tarragonines de Mora la Nova, Tivissa, Vandellós i l’Atmella de Mar. En l’informe d’aquests requeriments, la Fiscalia assenyala que el 22 d’agost passat el president de l’associació Impulso Ciutadano, José Domingo, va presentar un escrit en el qual, entre altres coses, es referia a una nota divulgada el 18 d’agost pel departament de l’Interior de la Generalitat, en la qual s’informava de la identificació de “14 individus” a les localitats tarragonines de Mora la Nova, Tivissa i Vandellós com a “possibles autors de danys al domini públic”".

El president de la Generalitat, Quim Torra, va qualificar ahir d’ “error” que la Fiscalia investigui els mossos d’esquadra per aquests fets.

tracking