Europa

Malta socorre un vaixell amb 100 immigrants i dos cadàvers dins

El patruller va atracar a la base marítima de Floriana

Malta socorre un vaixell amb 100 immigrants i dos cadàvers dinsEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les Forces Armades de Malta van socórrer ahir un vaixell que es trobava a 68 milles de les costes de l’illa amb 100 immigrants a bord i en el qual van trobar dos cadàvers, segons va informar aquest cos militar en un comunicat. “El vaixell estava fent aigua i en perill imminent d’enfonsar-se. Portava 100 persones a bord i també dos cossos sense vida. Les persones a bord van estar rescatades pel patruller de l’Armada”, va explicar la nota. El patruller va atracar a la base marítima de Floriana, on van desembarcar els immigrants i van recuperar els dos cadàvers.

Els mitjans maltesos van explicar que es tracta del quart rescat en pocs dies després del d’un vaixell amb 114 immigrants el 13 d’agost, el d’una altra embarcació amb 61 diumenge passat, i una tercera amb 35 fa una setmana. “Malta compleix amb les seves obligacions internacionals. Les Forces Armades van rescatar 100 persones i van trobar dos cossos sense vida aquest matí”, va escriure el primer ministre de Malta, Joseph Muscar, a Twitter.

Mentrestant, el ministre de l’Interior d’Itàlia, Matteo Salvini, va afirmar ahir que els 29 menors a bord del vaixell militar Diciotti, atracat a Catània (Sicília), poden desembarcar, després que organitzacions i institucions italianes hagin criticat que el Govern mantingui retinguts 177 immigrants.

“Hi ha 29 menors a bord del vaixell, d’acord, que baixin. Poden baixar”, va dir l’ultradretà Salvini (Lliga) en un vídeo publicat a les xarxes socials. Podran desembarcar aquests menors, mentre que a bord del Diciotti segueix la resta d’immigrants de moment, una mesura amb la qual Salvini intenta pressionar els països europeus perquè acordin la reubicació d’aquestes persones.

Malta i Itàlia han protagonitzat un dur intercanvi d’acusacions les últimes hores sobre el supòsit incompliment del pacte per a la reubicació entre diversos països europeus dels immigrants arribats en diversos vaixells als ports italians i maltesos durant els últims mesos.

tracking