espanya

Els taxistes amenacen d'endurir la mobilització si no se'ls escolta

Les associacions reclamen que es blindi la ràtio d’un permís per VTC (Uber o Cabify) per cada 30 de taxistes

Els taxistes amenacen d'endurir la mobilització si no se'ls escoltaAGÈNCIES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els taxistes de Barcelona segueixen en peu de guerra i ahir van anunciar que estan disposats a endurir les protestes si el ministeri de Foment no els ofereix solucions reals a la denúncia contra les VTC, les llicències que utilitzen les plataformes digitals com ara Uber o Cabify. A més de tancar part de la Gran Via de la capital catalana des de divendres a la nit, on han passat bona part del cap de setmana i fins i tot s’han fet acampades, ara amenacen de bloquejar les terminals dels creuers del port de Barcelona. Avui les associacions de taxistes es reuniran amb Foment per tractar d’acostar posicions, però la reclamació dels taxistes continua sent la mateixa: exigeixen un blindatge de la llicència urbana, és a dir, que es respecti la ràtio d’una llicència de VTC per cada 30 taxis. Foment té previst proposar transferir a les comunitats autònomes la competència per concedir llicències a empreses de vehicles de lloguer amb conductor (VTC). Una idea que agrada als taxistes però que veuen insuficient. “Si es transfereixen les competències a la Generalitat estarà molt bé, però el blindatge és imprescindible. Si no, no aixecarem les mobilitzacions”, aclaria el portaveu del sindicat Èlit Taxi, Alberto Álvarez.

Si no hi ha gestos polítics per part del ministeri que presideix José Luis Ábalos, els taxistes no tindran cap problema d’allargar la vaga i perjudicar encara més la mobilitat a les ciutats. “Mentre no es tanqui alguna cosa definitiva, seguirem amb la vaga aquí i a tot Espanya”, assegurava Álvarez. Ara mateix, Barcelona i Madrid estan sense taxis, ja que aquests mantenen una vaga indefinida, però les protestes no deixen d’estendre’s, i les associacions d’Andalusia, Aragó, Balears, País Basc, Navarra o la Rioja ja han dit que se solidaritzaran amb els seus companys.

Mentrestant, la Generalitat de Catalunya ha demanat als taxistes que abandonin la concentració a la Gran Via “com més aviat millor”, ja que entenen que si ja hi ha oberta una negociació amb el ministeri, “no cal que s’ocupi la via pública”.

tracking