espanya

Mariano Rajoy deixa la presidència del PP prometent “lleialtat” al partit

L’ex-president espanyol afirma que aportarà a la formació tot allò que pugui, però “lluny del focus i de la primera línia política”

Mariano Rajoy deixa la presidència del PP prometent “lleialtat” al partitEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Partit Popular (PP), Mariano Rajoy, va pronunciar ahir el seu últim discurs com a líder de la formació, ja que deixarà de ser-ho a partir d’avui, quan els compromissaris triïn definitivament en en un congrés extraordinari el seu successor al capdavant del PP: Soraya Sáenz de Santamaría o Pablo Casado.

A la recta final del seu parlament de comiat, va assegurar que marxa com a líder, però que això no significa que abandoni el partit. “M’aparto, però no me’n vaig”, va asseverar, després de puntualitzar que espera que s’interpreti “bé” aquesta afirmació.

“Més de mitja vida al PP”

En aquesta última intervenció, Rajoy va voler deixar clar també que, per descomptat, serà “lleial” al Partit Popular i al seu successor. “Tots sabeu que jo sé què significa ser lleial”, va posar en relleu, en aquests dies en els quals tant s’han retret, per part del partit, les crítiques que ha tingut l’expresident popular José María Aznar cap a la seva gestió.

Així mateix, Mariano Rajoy va explicar que no podria anar-se’n del Partit Popular perquè s’ha deixat “molt més de mitja vida” en ell, per la qual cosa seguirà aportant tot allò que se li demani des de la formació, però, va matisar, “lluny dels focus i de la primera línia” de la política espanyola.

“Els millors anys”

Rajoy, visiblement emocionat, va afirmar que ha estat un “privilegi” presidir el PP durant 14 anys, “els millors” de la seva vida, va dir. No obstant això, va reconèixer que “alguns podien haver estat una mica més còmodes”. “Me’n vaig amb la serenitat que no han estat els espanyols els qui ens han retirat del Govern i tampoc els meus companys de partit”, va assenyalar. En aquest sentit, el polític gallec va reivindicar la seva gestió de l’executiu especialment davant l’independentisme català.

D’altra banda, Mariano Rajoy va demanar “responsabilitat” als 3.082 compromissaris que han d’escollir Sáenz de Santamaría o Casado com a nou president de la formació.

tracking