Catalunya

Junqueras demana un govern per no deixar-lo “en mans dels enemics”

Esquerra Republicana critica la justícia espanyola per no permetre l’acostament dels presos polítics a una presó catalana

Junqueras demana un govern per no deixar-lo “en mans dels enemics”Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder d’Esquerra Republicana (ERC), Oriol Junqueras, insisteix a reclamar que els partits independentistes formin un govern per no deixar “les seves eines en mans dels enemics de la República”. Així ho va dir en un missatge que va transmetre el vice-secretari general d’ERC, Isaac Peraire. L’escrit del compte de Twitter de Peraire, que va visitar Junqueras a la presó d’Estremera, va tenir lloc un dia després que JxCat proposés investir de nou Carles Puigdemont a través de la reforma de la llei de presidència abans del 14 de maig.

Peraire també va explicar que va abordar amb Junqueras “els deures i reptes per municipis i el país” i que van comentar l’actualitat política. Així mateix, també va criticar que els familiars dels presos polítics recorrin centenars de quilòmetres per visitar-los. “Mai oblidarem que un pare i un germà hagin de fer uns 1.400 quilòmetres per veure l’Oriol 40 minuts darrere d’un vidre i deixar-lo aquí”, va asseverar.

D’altra banda, la diputada de JxCAt, Laura Borràs, va assegurar ahir que si no poden investir Carles Puigdemont buscaran un candidat alternatiu per fer un “govern fort, que pugui dur a terme polítiques efectives”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, va insistir que el seu objectiu és investir Carles Puigdemont, però que l’Estat espanyol ho està impedint “de totes les maneres possibles”. “Si no es permet que sigui el nostre president, trobarem una solució que ens permeti un govern fort, que pugui dur a terme polítiques efectives i anar desplegant, dins del marc estatutari, tota l’obediència al marc republicà que ens hem marcat”, va dir Borràs, que alhora va assegurar que si finalment nomenen un candidat alternatiu, serà provisional. “Aquesta provisionalitat serà la que ens marcarà de quina manera haurem de procedir per complir amb allò que volem aconseguir”, va afirmar. D’altra banda, Borràs va sostenir que la modificació de la llei de presidència obre “una finestra d’oportunitat” que volen aprofitar per investir Puigdemont a distància i va reiterar que no volen eleccions.

tracking