frança

Moren almenys quatre menors en el xoc d'un tren i un bus escolar

Un comboi regional envesteix el vehicle en un pas a nivell amb barrera al municipi de Millas, a prop de Perpinyà

Moren almenys quatre menors en el xoc d'un tren i un bus escolarEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quatre menors van morir ahir, i onze persones van resultar ferides de gravetat, a causa de la col·lisió d’un autobús de transport escolar amb un tren prop de Perpinyà, segons va informar el primer ministre francès, Edouard Philippe. Altres nou persones van ser hospitalitzades amb ferides de menor gravetat, segons va assenyalar el cap del Govern des del municipi de Millas, en el qual es van produir els fets a les 16.06 de la tarda, en un pas a nivell amb barrera de la localitat.

Philippe, que va qualificar els fets de “drama terrible”, va asse-nyalar que les causes de l’accident estan “per determinar”, de manera que es van obrir dues investigacions, una judicial i una altra d’administrativa. El primer ministre va assenyalar que tots els ferits estaven sent atesos en diversos centres hospitalaris de la regió, i va demanar respecte per als familiars, que van ser agrupats al col·legi de Millas, des del qual havia partit l’autobús al final de la jornada escolar.

Identificació de víctimes

El primer ministre francès va agregar que els familiars estan patint “una situació de gran angoixa”, perquè tant les víctimes mortals com alguns dels ferits no es podien identificar amb facilitat. Visiblement afectat, Philippe va assegurar que la prioritat passa ara com ara per identificar les víctimes, i va assegurar que es posarà al servei dels familiars el suport psicològic necessari.

Les imatges mostrades per alguns mitjans locals revelaven que l’autobús havia quedat partit en dos després de la col·lisió amb el comboi. L’empresa pública de fer­rocarrils SNCF va indicar que el tren circulava a uns 80 quilòmetres per hora, la velocitat normal en aquell tram, i que diversos testimonis apunten al fet que les bar­reres estaven baixades. El tren afectat, un regional, unia les localitats de Perpinyà, capital del departament, amb Vilafranca de Conflent.

Un gran desplegament policial va envoltar el lloc de l’accident, sobrevolat per helicòpters, mentre que els ferits van ser traslladats a l’hospital de Perpinyà. A l’autobús viatgen uns 25 nens i adolescents d’entre vuit i 15 anys d’edat, mentre que el tren transportava a una vintena de passatgers, encara que cap d’ells figurava entre els morts ni entre els ferits greus.

“Els meus pensaments estan amb les víctimes del terrible accident d’un bus escolar i amb les seves famílies. La mobilització de l’Estat és total per garantir-los assistència”, va manifestar, per la seva banda, el president de França, Emmanuel Macron, a través del seu compte a la xarxa social Twitter.

tracking