catalunya

El Tribunal de Comptes embarga l'habitatge d'Artur Mas pel 9-N

L’expresident i els ex-consellers investigats van posar els domicilis com a fiança per abonar els 2,4 milions que faltaven, i tots han estat retinguts

El Tribunal de Comptes embarga l'habitatge d'Artur Mas pel 9-NEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Comptes va ordenar ahir l’embargament preventiu de l’habitatge que l’expresident de la Generalitat Artur Mas va posar per cobrir part de la fiança de 5,2 milions d’euros que li va imposar per la despesa de diners públics en la consulta del 9-N. Després de consignar 2,9 milions d’euros en efectiu, Mas i els exconsellers Francesc Homs, Joana Ortega i Irene Rigau, així com l’ex-secretari general de Presidència Jordi Vilajoana, van dipositar el 23 de novembre passat diversos immobles com a garantia per cobrir la fiança de 5,2 milions.

La instructora del Tribunal de Comptes ha ordenat ara als Registres de la Propietat competents que procedeixin a executar l’embargament provisional d’aquests immobles, segons detalla en una providència. En aquesta resolució, que es pot recórrer en un termini màxim de cinc dies, la instructora detalla que ha ordenat l’embargament dels habitatges aportats com a fiança per Mas, a Barcelona; Homs, a Taradell; Ortega, a Barcelona; Vilajoana, a Barcelona; i Rigau,a Ribes de Freser.

Després de dipositar Mas i els seus exconsellers aquests béns com a fiança, i un cop acreditat que cobreixen el valor suficient per pagar la fiança, la instructora ha acordat embargar els béns “per assegurar el dret de la Hisenda Pública a reintegrar-se dels possibles perjudicis” econòmics derivats en la despesa pública del 9-N. Per aquest motiu, la instructora ordena als Registres de la Propietat competents que procedeixin a la pràctica dels embargaments preventius de les finques ofertes per Mas, Homs, Ortega, Rigau i Vilajoana.

Segons la resolució, la plataforma sobiranista Assemblea Nacional Catalana (ANC) va ser la que va aportar els 2,9 milions euros en efectiu en benefici de tots els implicats en aquest procés, que van haver d’oferir els seus béns immobles per assegurar els 2,3 milions d’euros pendents per cobrir el total. La voluntat de Mas, Ortega, Rigau, Homs i Vilajoana en aportar els seus habitatges com a fiança ha estat preservar el patrimoni dels càrrecs tècnics i de confiança sobre els quals també pesava el requeriment, segons fonts del seu entorn.

De la seva banda, l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, candidat a la reelecció com a cap de llista de Junts per Catalunya, va dir des de Brussel·les que està disposat a tornar a Catalunya i ser detingut. En una roda de premsa organitzada per l’agència ACN, va precisar que ho faria si l’independentisme gua-nya les eleccions del 21-D i és escollit president. “Potser val la pena cór­rer aquest risc, de sortir investit al Parlament i automàticament ser detingut per les mateixes idees que han generat la confiança dels ciutadans”, va indicar.

tracking