espanya

Els sis exconsellers surten de la presó després de pagar les fiances

El jutge del Suprem manté empresonats Junqueras, Forn i els Jordis

Els sis ex-consellers surten de la presó després de pagar les fiances

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els exconsellers de la Generalitat Raül Romeva, Carles Mundó, Josep Rull i Jordi Turull han sortit a les 18,33 hores de la presó d'Estremera., a Madrid, després de pagar las fiances que els ha imposat el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena. Unes hores abans, a les 15.50, les exconselleres Dolors Bassa i Meritxell Borràs abandonaven també la presó madrilenya d'Alcalà Meco. El magistrat ha comunicat que manté a la presó a l'expresident Oriol Junqueras, a l'exconseller Joaquim Forn i als líders independentistes Jordi Cuixart i Jordi Sánchez.

Un grup de familiars i una delegació de diputats, senadors i càrrecs d'ERC i del PDeCAT han rebut els exconsellers entre aplaudiments a la seva sortida del centre penitenciari, al que van ingressar el 2 de novembre per suposats delictesde sedició, rebel·lió i malversació de fons públics en relació amb el procés independentista a Catalunya.

El jutge ha acordat la posada en llibertat dels exconsellers després de dipositar una fiança de 100.000 euros, tot i que els ha retirat el passaport, els ha prohibit sortir d'Espanya i els ha fixat compareixences setmanals al Tribunal Superior de Justicia de Catalunya o al jutjat que triin, sota l'advertència que, si incompleixen aquestes mesures, hauran de tornar a la presó.

L'ANC i Òmnium Cultural, como ja van fer amb la presidenta del Parlament Carme Forcadell, han pagat íntegrament les fiances amb els diners de la "caixa de solidaritat" de les entitats independentistes.

Bassa i Borràs surten de la presó d'Alcalá-Meco

tracking