atemptat a barcelona

Abatut Younes Aboyaaqoub, l'autor de l'atropellament a la Rambla

El fugitiu va caure ahir a la tarda a la localitat barcelonina de Subirats

Abatut Younes Aboyaaqoub, l'autor de l'atropellament a la Rambla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els mossos d’esquadra van abatre ahir a la tarda Younes Abouyaaqoub, l’autor material de l’atropellament a la Rambla de Barcelona dijous passat. Qui fins aleshores era l’home més buscat per la policia després de l’atemptat va caure a la localitat de Subirats, a l’Alt Penedès.

Abouyaaqoub, sobre el qual hi havia una ordre de recerca i captura europea, va ser localitzat amagat entre unes vinyes prop de la depuradora del municipi barceloní, al punt quilomètric 16,5 de la car­retera comarcal C-243B, prop de Sant Sadurní d’Anoia. Quan els agents li van demanar que s’identifiqués, va obrir la camisa i va mostrar el que semblava un cinturó amb explosius –que va resultar ser fals– al temps que cridava “Al·là és gran.” Va ser en aquell moment quan els policies van tirotejar-lo.

La captura del terrorista de 22 anys va ser possible gràcies a la col·laboració ciutadana. Sembla que una veïna de Sant Sadurní hauria avisat per telèfon els mossos que a les proximitats del po-lígon de Subirats hi havia un home amb les característiques de Younes Abouyaaqoub. Ahir al matí precisament, la policia catalana feia una crida a la ciutadania perquè col·laboressin per atrapar el fugitiu, responsable de la mort de tretze persones a la Rambla i d’una quan intentava fugir de la ciutat.

El dispositiu policial desplegat a la zona, amb dos helicòpters sobrevolant, antidisturbis i artificiers es va prolongar fins que es va poder descartar que Abouyaaqoub anés acompanyat.

En una roda de premsa posterior, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va agrair la “tasca eficient dels mossos d’esquadra, feta amb una gran discreció i professionalitat”, i va elogiar “l’estreta col·laboració" amb els mossos d’esquadra de totes les forces de seguretat de l’Estat que va permetre que ahir Abouyaaqoub fos abatut. Per la seva part, el major dels mossos, Josep Lluís Trapero, va confirmar que la cèl·lula, conformada per dotze integrants, estava desarticulada. Quatre membres continuen detinguts (Driss Ouakbir, Salah el- Karib, Mohamed Houli i Mohamed Aallaa) i passaran a disposició judicial a l’Audiència Nacional avui, i cinc persones van morir a l’atac de Cambrils (Moussa Ouakbir, Said Aallaa, Houssaine Abouyaaqoud i els germans Omar i Mohamed Hychami). A més, cal sumar els dos morts a l’explosió d’una casa a Alcanar, un d’ells Abdelbaki Es Satty, l’imam de Ripoll i suposat líder de la cèl·lula terrorista.

Malgrat la desarticulació de la cèl·lula, Trapero va assegurar que, a falta d’investigar les connexions internacionals, “no es dona per tancada l’operació” i que és probable que “tinguem novetats de cara a les pròximes setmanes”.

tracking