Terrorisme

Neutralitzat un home després d'agredir un policia a Notre Dame

L’agressor colpeja un agent amb un martell al crit d’“això és per Síria!”, abans de ser ferit pel tret d’un altre efectiu

Neutralitzat un home després d'agredir un policia a Notre DameEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al crit d’“això és per Síria!”, un home armat amb un martell va agredir ahir un policia al costat de la catedral de Notre Dame de París, abans de ser neutralitzat per un altre agent, en un atemptat que retorna a París l’amenaça del terrorisme cinc dies abans de les eleccions legislatives.

Quan passaven vint minuts de les quatre de la tarda, l’atacant –un estudiant algerià segons els primers indicis, encara que la seva identitat està per confirmar– va colpejar amb el martell al policia, que va ser traslladat a un hospital amb ferides que no revesteixen gravetat, segons va anunciar el ministre de l’Interior, Gérard Collomb. L’agressor, que va resultar ferit per un tret al tòrax i portat a un hospital, va confessar ser un “soldat del califat de l’Estat Islàmic”, segons mitjans locals, si bé això no va ser confirmat.

Les autoritats consideren el succés com un acte terrorista i la Fiscalia de París ha obert una investigació confiada a la secció anti­terrorista de la brigada criminal i a la direcció general de seguretat interior. A més del martell, l’home es trobava en possessió de “ganivets de cuina”, la qual cosa mostra que els atacs contra les forces de seguretat es duen a terme “amb instruments molt cor­rents”, va dir el ministre. “Hem passat d’un terrorisme sofisticat a un altre en el qual qualsevol eina pot ser utilitzada com a arma”, va considerar Collomb. L’agressor va actuar sol al moment de l’atac, però les forces de seguretat investiguen si podria tenir còmplices.

Al voltant d’una hora després dels fets, la prefectura de policia va anunciar que la situació havia estat “controlada”. Amb tot, un miler de turistes i fidels van quedar atrapats durant més de dues hores a l’interior del temple, que va ser acordonat.

Tercer terrorista identificat

Mentrestant, la policia britànica va confirmar el nom del tercer ter­rorista abatut dissabte al Borough Market de Londres. Es tracta de Youssef Zaghba, de 22 anys, italià de pare marroquí. Il Corriere della Sera va informar que Zaghba va ser detingut en l’aeroport de Bolonya el 2016 quan intentava viatjar a Istanbul, i que Itàlia havia notificat a les autoritats britàniques la preocupació pel sospitós, que s’havia traslladat després al Regne Unit.

La revelació augmenta la pressió sobre el govern de Theresa May, després que dilluns es confirmés que un altre dels atacants, Khuram Shazad Butt, havia estat denunciat en repetides ocasions pel seu extremisme. Però la policia va considerar que cap dels dos representava una amenaça immediata per a la seguretat.

De cara a les eleccions generals de demà, May ha perdut suports als sondejos, fins al punt que les últimes enquestes parlen de quasi un empat entre May (41,5%) i el laborista Jeremy Corbyn (40,4%).

tracking