Regne Unit

La policia identifica dos dels autors de l'atemptat de dissabte a Londres

Un és un ciutadà britànic d’origen pakistanès conegut pel MI5 i l’altre, que deia que era marroquí-libi, no era seguit pels agents

La policia identifica dos dels autors de l'atemptat de dissabte a LondresAGÈNCIES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia ha identificat dos dels terroristes de l’atemptat de dissabte al centre de Londres, que es va saldar amb la mort de set persones i 48 ferits, com Khuram Butt i Rachid Redouane. “Tot i que encara falta una identificació formal, els detectius creuen que coneixen les identitats dels atacants. Creuen que són Khuram Shazad Butt i Rachid Redouane, tots dos de Barking, a l’est de Londres”, va informar la policia en un comunicat.

Khuram Shazad Butt, de 27 anys, era un ciutadà britànic amb ascendència pakistanesa i conegut pel MI5, tot i que no hi havia indicis que planejava un atemptat. Rachid Redouane, de 30 anys, assegurava que era d’ascendència marroquina i líbia. També era conegut com Rachid Elkhdar.

Segons va publicar ahir The Times, un dels tres terroristes, pakistanès de 20 anys, va intentar reclutar nens per a l’Estat Islàmic i les forces de l’ordre van rebre denúncies d’almenys dues persones diferents per les seves idees radicals. Excepte per l’edat, podria coincidir amb la descripció de Khuram Shazad Butt.

D’altra banda, la policia d’Irlanda va confirmar que un altre dels tres terroristes és un home que va viure durant un temps a Irlanda i que tenia un document d’identitat irlandès que va ser trobat al costat del seu cadàver. Aquest individu no era conegut per les forces de seguretat irlandeses ni se’l relacionava amb cap delicte. Es creu que l’home seria un ciutadà marroquí casat amb una dona d’Escòcia que va viure a Dublín mentre residia a Irlanda.

A primera hora d’ahir tant la cap de la policia metropolitana de Londres, Cressida Dick, com Theresa May, la primera ministra del Regne Unit, van assegurar que els investigadors ja els havien identificat, tot i que preferien no donar a conèixer els noms.

L’autoria de l’atemptat de Londres, que va acabar amb la vida de set persones, ha estat reivindicada pel grup terrorista islamista Estat Islàmic. De moment, unes 12 persones romanen detingudes per la seva suposada relació amb l’atac. May va anunciar ahir que el govern ha decidit mantenir en sever el nivell d’amenaça terrorista, que significa que és “altament probable” que es produeixi un atemptat i implica mesures de seguretat addicionals.

QUATRE PAÏSOS ÀRABS TRENQUEN RELACIONS AMB L'EMIRAT DE QATAR

Aràbia Saudita, Egipte, Emirats Àrabs Units i Bahrain van decidir ahir tallar relacions diplomàtiques amb Qatar i aïllar el petit emirat del golf Pèrsic, a qui acusen de donar suport al terrorisme. Riad va anunciar la ruptura de relacions i el tancament de tots els ports terrestres, marítims i aeris a tots els mitjans de transport procedents i que es dirigeixin a aquest país, que només té frontera terrestre amb Aràbia Saudita. Així mateix, va prohibir als ciutadans saudites que viatgin a l’emirat i va demanar als seus nacionals residents en aquest país que l’abandonin en un termini de 14 dies.

Els de Qatar no podran entrar o transitar per l’Aràbia Saudita, i els residents i visitants oriünds de Qatar hauran de sortir del regne.

tracking