Estats Units

Trump respon a l'atac químic a Síria amb un bombardeig contra una base aèria del règim

Trump respon a l'atac químic a Síria amb un bombardeig contra una base aèria del règim

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Estats Units van llançar la matinada d’ahir una seixantena de míssils Tomahawk contra una base aèria situada a la ciutat siriana d’Homs. Aquest era el primer atac nord-americà contra Bashar al-Assad des que va començar la guerra al país. El govern de Síria va elevar a nou la xifra de civils morts en aquesta acció militar, incloent quatre menors entre les víctimes. Des de Washington, el departament de Defensa va assegurar que, “com sempre, es van prendre mesures extraordinàries per evitar víctimes civils”. En aquest sentit, el portaveu del Pentàgon, Jeff Davis, va subratllar que “s’han pres totes les precaucions per executar aquest bombardeig amb riscos mínims per al personal de la base aèria”.

L’objectiu de l’atac va ser la base d’Al-Shairat, situada a la província d’Homs. El president nord-americà, Donald Trump –que dijous ja va avisar que estava estudiant alguna ofensiva al país–, va indicar que des d’aquella infraestructura es van enlairar els avions responsables del recent bombardeig amb armes químiques a la ciutat de Khan Shaykhun.

La televisió estatal siriana ha qualificat l’ofensiva d’agressió americana. El Kremlin, aliat del règim d’Al-Assad, es va manifestar en el mateix sentit. El president rus, Vladímir Putin, va considerar l’atac una “agressió” contra “un estat sobirà” i va advertir que les relacions amb els Estats Units es veuran “perjudicades de manera considerable”.

tracking