Iraq

Comença una gran ofensiva contra Estat Islàmic a Mossul

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exèrcit iraquià va llançar la matinada d’ahir una operació militar de gran envergadura per intentar recuperar la ciutat de Mossul de mans de l’Estat Islàmic (EI). Les Nacions Unides ja han expressat la seva preocupació pel milió i mig de civils que hi ha a Mossul i el risc que l’atac acabi derivant en una nova crisi humanitària.

Mossul, al nord de l’Iraq, va ser conquerida fa dos anys per Estat Islàmic, i és la ciutat més important que controlen en aquest país. Fonts militars dels Estats Units calculen que a Mossul hi ha entre 3.500 i 5.000 combatents islamistes, tot i que altres fonts asseguren que n’hi ha fins a 7.000.

Aquesta missió va començar poques hores després que els rebels sirians aconseguissin reconquerir la ciutat de Dabiq, un dels bastions d’Estat Islàmic al país, amb el suport militar de Turquia. Els gihadistes van ocupar la ciutat l’any 2014, i la pèrdua de la ciutat és un cop per a la guerra propagandística d’EI, que vaticinava una batalla apocalíptica entre musulmans i “infidels” en aquest escenari.

tracking