Política

Rajoy consultarà les condicions de Rivera amb el comitè executiu del PP

L’òrgan, format per 91 dirigents, es reunirà el 17 d’agost per decidir si s’accepten les propostes de Ciutadans

Rajoy consultarà les condicions de Rivera amb el comitè executiu del PPAGÈNCIES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del PP, Mariano Rajoy, consultarà dimecres vinent amb el comitè executiu del seu partit si dóna el vistiplau a les sis condicions que va plantejar dimarts passat el líder de Ciutadans, Albert Rivera, per desbloquejar la investidura i iniciar una negociació que pugui portar-lo a la reelecció. Després d’una hora i mitja de reunió al Congrés dels Diputats, va ser Rivera qui va avançar la novetat més destacada de la trobada amb relació a la consulta de Rajoy amb el comitè executiu.

Més endavant, va ser el president en funcions qui va sortir en roda de premsa per explicar les sensacions després de la reunió i a partir de les seves paraules, la previsió segons els mitjans espanyols és que l’organisme popular, format per 91 dirigents, segueixi endavant amb les condicions i, en conseqüència, amb una via lliure a formar un calendari de cara a la investidura.

El líder del PP va comentar al de C’s que “és un segon pas molt important” després del primer de la setmana passada, quan ambdós van traçar un “canal de comunicació permanent”. Malgrat tot, Rajoy no es va comprometre a oferir una resposta imminent i encara que la seva disposició en la negociació semblava clara, va demanar aquests dies de reflexió a Rivera ja que considerava que alguns punts exposats en les condicions “per la regeneració i contra la corrupció” requereixen una reforma de la Constitució o una llarga tramitació. A més a més, va recordar que també necessiten el vistiplau del grup socialista en aquesta matèria.

Quan el comitè executiu es reuneixi i ratifiqui una decisió, Rivera i Rajoy es reuniran de nou i serà quan, en un principi, es fixi una data per al debat d’investidura, que es preveu per a final de mes. Malgrat tot, el president en funcions no va assegurar que s’hi presenti en cas de no comptar amb la col·laboració del PSOE a través de l’abstenció, a qui ahir, juntament amb C’s, van tornar a pressionar. El portaveu de la formació va tornar a confirmar la negativa i va afegir que no hi ha prevista cap reunió del comitè federal per veure si hi ha un gir.

tracking