Europa

La policia turca mata onze refugiats sirians que volien creuar la frontera

Els fets van ocórrer dissabte a la nit i entre les persones que van perdre la vida, la majoria d’una mateixa família, hi ha dues dones i quatre nens

La policia turca mata onze refugiats sirians que volien creuar la fronteraAgències

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys onze persones desplaçades per la guerra de Síria, la majoria membres d’una mateixa família, van morir dissabte pels trets disparats per guàrdies fronterers turcs quan intentaven creuar la frontera, segons va informar l’organització Observatori Sirià dels Drets Humans. Entre les víctimes hi ha dues dones i quatre nens. L’incident a la frontera va ocórrer de nit, quan els desplaçats intentaven entrar a ter­ritori de Turquia des de la població fronterera de Jirbet al-Juz i els agents van començar a disparar.

Malgrat la denúncia de l’Observatori Sirià dels Drets Humans, un militar turc va assegurar ahir que “les afirmacions que els soldats turcs han matat diverses persones que estaven tractant de creuar la frontera a la província de Hatay no són veritat. Ahir a la nit (dissabte) hi va haver un incident relatiu a un intent de creuar la frontera de manera il·legal, però no hi va haver trets directament sobre les persones”. El militar de l’exèrcit turc va afegir que “després dels trets d’advertència entre set i vuit persones han fugit cor­rents cap al bosc”.

L’Observatori Sirià dels Drets Humans assegura que ha documentat la mort de gairebé 60 civils que volien fugir de la guerra de Síria i ingressar a territori turc. Diverses organitzacions no governamentals han reclamat insistentment a Turquia que obri les seves fronteres.

2,7 milions de refugiats

Un total de 2,7 milions de refugiats sirians han rebut fins ara un document biomètric d’estada temporal a Turquia, segons va informar ahir el govern turc en un comunicat. “Sumant els 2.742.000 sirians registrats amb document biomètric als quals hem obert els nostres cors i les nostres taules, els iraquians que es refugien en el nostre país i els que arriben d’altres països, Turquia alberga més de tres milions de persones que busquen protecció”, va afirmar a la nota el viceprimer ministre, Veysel Kaynak.

Uns 265.000 sirians estan acollits en 26 campaments de refugiats coordinats per l’agència governamental d’emergències turca.

tracking