La policia deté el terrorista que va fugir de l’aeroport de Brussel·les

Fayçal Cheffou, l’home que va escapar després de deixar una maleta amb explosius, està inculpat per la fiscalia per assasinats

48064.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segons aquestes informacions, l’arrestat Fayçal Cheffou ha estat identificat com l’home que apareix amb jaqueta clara i barret fosc a la imatge dels sospitosos captada per les càmeres de seguretat de l’aeroport de Zaventem, i al qual la policia buscava des del dia de la matança. La fiscalia federal belga ja l’ha inculpat per participar en activitats d’un grup terrorista, assassinats terroristes i temptativa d’assassinats terroristes, segons un comunicat del mateix ministeri públic. Els mitjans citats expliquen que l’home ha estat reconegut pel conductor del taxi que va portar l’escamot de tres terroristes des del barri de Schaerbeek fins a l’aeroport. El taxista l’hauria reconegut en una prova visual, tot i que la fiscalia federal no ha confirmat oficialment aquesta informació, a l’espera de les proves d’ADN. Tot i això, divendres les autoritats van admetre a Le Soir que era “molt possible” que Fayçal Cheffou fos el misteriós “home del barret”. Cheffou és un dels detinguts en les diferents operacions policials del dijous a Brussel·les. Empadronat a la capital belga, feia mesos que la policia el buscava. L’alcalde de Brussel·les, Yvan Mayeur, havia denunciat en repetides ocasions que actuava com a reclutador de jihadistes i l’havia qualificat de “perillós”. Quant a les investigacions, demostren que hi ha vincles clars entre els atemptats del 13 de novembre del 2015 a París i els de dimarts passat a Brussel·les, tal com revela la participació en aquests atacs de Najim Laachraoui, un dels kamikazes de l’aeroport de Zaventem, que va ser a més el presumpte artificier de les ordres a la capital francesa. El que està per dilucidar és que hi hagi també connexió entre la cèl·lula de Brussel·les i els atemptats desmantellats a la localitat d’Argenteuil (París) fa dos dies. Per últim, ahir es va saber que l’aeroport de Brussel·les romandrà tancat com a mínim fins al dimarts a l’espera d’implantar les noves mesures de seguretat.

FORENSES IDENTIFIQUEN 24 DELS 31 MORTS ALS ATEMPTATS

Els forenses belgues han identificat fins al moment 24 víctimes mortals del doble atemptat de dimarts passat a Brussel·les, mentre que 101 persones encara romanen hospitalitzades, van informar ahir les autoritats. En els atemptats a l’aeroport internacional de Zaventem i l’estació de metro Maelbeek, van morir almenys 31 persones i en van resultar ferides unes 300, segons dades encara provisionals. Dels ferits, 101 es troben encara en hospitals, entre ells 62 en cures intensives, d’acord amb un portaveu del ministeri de Sanitat Pública. Entre els ferits que segueixen hospitalitzats, 32 van patir cremades greus i estan ingressats en unitats especials. Les víctimes mortals tenen onze nacionalitats i els ferits 19, segons el ministeri.

tracking