Notícies de

Reportatge de la setmana

Trobar pis angoixa els temporers

Els treballadors temporers que han estat contractats per a la campanya de neu han fet mans i mànigues per trobar allotjament. Alguns han hagut d’esperar fins a última hora i d’altres han sigut imaginatius.

Reportatge

“El Coprincipat és estrany però té sentit”

L’escriptor Javier Cercas va reflexionar sobre la democràcia i els sistemes d’estat però entén que el millor per a tots és fondre’s en una Europa federal.

Iñaki Rubio

“És més difícil adaptar el text als nens que a la música”

És l’autor de la cantata per al concert de Santa Cecília del 25è aniversari de l’ONCA. S’anomena ‘Del roc al rock passant pel barroc’, i posar lletra a les cançons ha sigut una experiència tan positiva que, tot i que el seu fort són els contes, està obert a nous treballs musicals.

La tribuna

“Fer coses”

Abans d’actuar cal consultar, ser molt modest i fugir de la hiperactivitat, dels gestos triomfalistes i de contínues manifestacions d’autosatisfacció als mitjans de comunicació

Les set claus

Que pari el món, que baixo

Com que la noia portava tanga vol dir que ‘estava pel tema’ i no es podia queixar

Foc i lloc

La tasca ingent del Pere

Era un personatge –encara que se’l conegui pel seu vessant arqueològic– avançat als seus temps

Pisos i economia

La situació del mercat immobiliari s’ha agreujat de forma considerable amb l’arribada dels treballadors temporers, que tenen dificultats per trobar pisos de lloguer a preus no abusius. Però el problema és estructural, no conjuntural