Farmàcia

Refredat o al·lèrgia?

Les diferències entre les dues patologies

Refredat o al·lèrgia?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Hem tingut un hivern una mica més càlid del que és normal. Com si s’allargués la primavera, amb una pol·linització avançada i, sobtadament, algun episodi de fred.

Aquestes són les condicions idònies perquè els refredats i les al·lèrgies s’ajuntin. I ara, què tinc? Com diferenciar si es tracta d’al·lèrgia o d’un refredat?

Encara que de vegades sembli que tenim el mateix, els símptomes són molt diferents i és important saber exactament què patim, ja que el tractament és totalment diferent.

Els refredats són causats per virus, solen ocórrer en èpoques de fred, quan tenim les defenses més baixes, i dura aproximadament una setmaneta. Els símptomes del refredat apareixen lentament, i sol ser freqüent tenir mucositat nasal, mal de coll, febre i tos.

CAUSES

L’al·lèrgia és causada per l’exposició als al·lèrgens. Per exemple, el cas de l’al·lèrgia al pol·len sol aparèixer més a l’època primaveral per ser el moment en el qual es produeix la pol·linització i es pateix una exposició molt més elevada i freqüent a aquest al·lergen. L’aparició i el desenvolupament de l’al·lèrgia sol ser molt abrupta, apareix ràpidament però la seva durada és bastant més curta que no pas un refredat.

ALLEUJAR SÍMPTOMES

En el cas del refredat, es poden tractar els símptomes per alleujar el malestar i poder seguir amb la rutina diària de forma normal. Hi ha un munt d’antigripals molts efectius a les farmàcies. En el cas de l’al·lèrgia, el més efectiu són els antihistamínics, que ajuden a alleujar els símptomes, però hi ha més opcions, així que no dubtis a consultar el farmacèutic/a per tal de desfer-te’n.

INDICIS DE MALESTAR

Les al·lèrgies són diferents dels refredats, ja que és freqüent patir secreció nasal aquosa, la típica goteta penjant del nas. També pot provocar picor i irritació ocular i de les mucoses nasals. Els esternuts són freqüents però no hi sol haver tos ni febre.

tracking