FARMÀCIA

Diferències dels principis actius del Frenadol

El medicament és el rival del mític Fervex francès

Frenadol Forte i Frenadol complex

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Frenadol és una especialitat farmacèutica publicitària ideal per combatre els símptomes de grips i refredats. Va aparèixer al mercat l’any 1971 i tenia un preu de venda al públic de 73 pessetes. Durant l’any 1980, els responsables de la seva comercialització, els laboratoris Abelló, van vendre 897.220 capses del producte, que en aquell moment es deia Frenadol Granulado. Tothom recorda l’anunci del 1993, amb un home que patia símptomes gripals, una capsa de Frenadol fent una gran frenada i el lema: Frenadol frena ràpidament els símptomes del refredat i de la grip.

Les presentacions més conegudes són Frenadol Complex i Frenadol Forte. Curiosament les dues presentacions contenen 650 mg de paracetamol (antipirètic i analgèsic), 20 mg de dextrometorfà (antitusiu) i 40 mg de clorfenamina (un antihistamínic que elimina els mocs i esternuts). Curiosament el Complex, que no el Forte, conté cafeïna i vitamina C, que ajuda a evitar el cansament i millorar el sistema immunitari.

Sí, Frenadol Forte no és més fort que Frenadol Complex, sens dubte, un cas paradigmàtic. Aquestes dues presentacions són els antigripals més venuts a Espanya. Al nostre país, Frenadol és el rival del mític Fervex francès.

Els antigripals són de gran ajuda per combatre els símptomes de refredats i grips, cal recordar que en el cas de les grips són conseqüència de virus i els antibiòtics no són efectius. En aquests casos el millor és passar la grip a casa, rentar-se les mans sovint i pal·liar els símptomes amb productes antigripals.

Coneixent més la marca Actualment Frenadol és una gamma sencera de productes (Complex, Forte, descongestiu, júnior, efervescent...) a un preu de 8 a 10 euros. No el fabrica Abelló, sinó que el responsable és el laboratori portuguès Lusomedicamenta Sociedade Tecnica Farmaceutica, SA. La comercialització la fa Johnson & Johnson, SA. Cada presentació té una composició totalment diferent.

tracking