ESQUÍ ALPÍ

Àxel Esteve deixa la competició i entra a l’equip tècnic de la FAE

Penja els esquís d’alt nivell amb 29 anys amb 67 podis i 27 victòries en curses de categoria FIS

Esteve, durant la roda de premsa.

Esteve, durant la roda de premsa.CREAND SUP.

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Àxel Esteve deixa l’esquí d’alta competició per encetar una nova etapa en aquest esport dintre de l’estructura tècnica del grup EEBE (Esquí Estudi Batxillerat Esportiu) sub 16 de la federació. El ja exesquiador va anunciar ahir de sorpresa aquesta decisió després de 15 anys dintre de la federació, amb 29 anys d’edat. Segons va explicar visiblement emocionat, “després d’un temps de reflexió vaig posar en una balança el meu projecte de vida i el sacrifici que significa la competició, i ara ja pensava més un cantó que l’altre en aquest últim tram i vull tenir una vida més tranquil·la”. Esteve va admetre que “és un dia dur i difícil per a mi perquè deixo de banda tot pel que havia lluitat fins ara”, tot i marxar tranquil perquè “em retiro sabent que he donat el màxim”.

Etiquetes:

“És un dia dur i difícil perquè deixo de banda tot pel que havia lluitat fins ara”
Àxel Esteve, Exesquiador

La relació d’Esteve amb l’esquí i la federació, però, no s’acabarà aquí, perquè entrarà a l’estructura tècnica de la FAE dintre del grup EEBE sub 16. Sobre aquest nou rol, l’exesquiador va explicar que “no és un adeu, sinó un fins aviat”, a més de destacar que “m’il·lusiona i em motiva molt aquesta nova etapa, tinc ganes de fer-ho i espero transmetre a tots els joves tot el que he pogut anar aprenent”.

“Per a nosaltres es tracta d’un cop dur perquè ara estava en el seu millor moment”
Roger Vidosa, Director esquí alpí FAE

Des de la FAE, el director d’esquí alpí, Roger Vidosa, va definir a Esteve com el “millor eslalomista que ha tingut Andorra”, a més d’admetre que “per a nosaltres es tracta d’un cop dur perquè ara estava en el seu millor moment”. Per últim, va “agrair tot el que ens ha donat a nivell d’equip”.

Àxel Esteve es retira amb un total de 85 curses de Copa d’Europa i nou de Copa del Món disputades, a més d’haver participat també en tres Campionats del Món al llarg de la seva carrera. Durant la seva trajectòria, el ja exesquiador ha pujat en 67 ocasions al podi en curses FIS i ha obtingut un total de 27 victòries.

tracking