ESQUÍ ALPÍ

Andorra 2029 accelera un mes abans d’escollir la seu del Mundial

La candidatura per acollir el Campionat del Món afronta el tram final abans de l’elecció del 4 de juny a Reykjavík

La votació per escollir la seu del Mundial serà el 4 de juny a Reykjavík.

La votació per escollir la seu del Mundial serà el 4 de juny a Reykjavík.ÈRIC ROSSELL

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

La candidatura d’Andorra 2029 per acollir el Campionat del Món d’esquí alpí prem l’accelerador, i és que just d’aquí a un mes i un dia, el 4 de juny a Reykjavík, els 17 membres del consell de la FIS triaran quina és la seu per al Mundial d’aquell any. A més de la candidatura andorrana, la resta de rivals són Narvik, que també va presentar-se el 2027 igual que va fer-ho Andorra, i Val Gardena, a Itàlia, que ja va ser la seu d’un Campionat del Món el 1970. Per acabar de convèncer els membres del consell, la candidatura reforçarà al llarg d’aquest mes el pla de difusió i promoció de la proposta andorrana, així com s’intensificaran els contactes institucionals per donar a conèixer el projecte als països amb vot a la FIS.

“Com a candidats ja hem superat totes les fites reglamentàries del projecte”
Marc Mitjana, Secr. general candidatura

El secretari general de la candidatura d’Andorra 2029, Marc Mitjana, va explicar que “com a candidats ja hem superat totes les fites reglamentàries del projecte que ens ha anat sol·licitant la FIS”, i és que l’oficina tècnica va entregar l’1 de març el dossier definitiu de candidatura, el document que recull tota la conceptualització del projecte. Des de llavors, el comitè tècnic de la FIS està elaborant un informe on s’avalua cada aspecte del dossier, i un cop completada aquesta feina la FIS va enviar el document de la candidatura d’Andorra 2029 a cada membre amb vot del consell per a la seva lectura i anàlisi.

Amb la feina tècnica ja feta, Mitjana va explicar que ara “s’inicia un període de contactes amb els consellers FIS per tal d’explicar i resoldre els dubtes que puguin tenir, i per a nosaltres emfatitzar en tot allò que ens fa únics respecte als altres candidats”.

tracking