FUTBOL

L’Andorra suma un punt de prestigi a Cornellà

Uns 400 seguidors tricolors es van desplaçar al camp de l’Espanyol per animar l’equip

Els jugadors saludant l’afició un cop acabat el partit disputat al camp de l’Espanyol.

Els jugadors saludant l’afició un cop acabat el partit disputat al camp de l’Espanyol.Fernando Galindo

detail.info.publicated
Barcelona -enviat especial-

Creat:

Actualitzat:

Poques vegades un empat al camp de l’Espanyol deixarà un pòsit tan estrany. No pel valor del punt, que en té, i molt, però sí per la sensació d’haver deixat el camí a mig fer. L’FC Andorra va sumar a l’Stage Front un bon grapat de raons per creure-hi i ho va fer exposant un nou ideari, un joc camaleònic i amb molts registres, que encara s’està perfilant a borbolls, però el vestidor hi creu a ulls clucs. Un empat a Cornellà-el Prat i sent dominador de la situació en molts trams de l’enfrontament ha de tenir una merescuda continuïtat i l’equip, amb Iván Gil com a superstar, va clavar la bandera tricolor a la gespa del feu espanyolista (1-1).

L’autor del gol de l’FC Andorra, Iván Gil, celebrant la diana amb Lobete i Diego González, ahir.

L’autor del gol de l’FC Andorra, Iván Gil, celebrant la diana amb Lobete i Diego González, ahir.Fernando Galindo

Desacomplexat, l’FC Andorra va exposar el seu relat des de l’inici, treballant bé la pressió en la sortida de l’Espanyol, amb un bon exercici defensiu i dues línies de quatre amb Karrikaburu aïllat i buscant les esquerdes. Mirant-se amb recel, de reüll per no fer cap moviment erroni, i en ple peritatge per saber qui s’atrevia a obrir foc, Diego González va trobar entre línies Bover i el capità tricolor encertava a obrir a l’arribada d’Iván Gil, que es va treure del barret una rosca fantàstica per enviar la pilota fora de l’abast de Joan García (0-1). Golàs reivindicatiu i de mocadors per traduir la millor lectura del context de l’FC Andorra davant un Espanyol amb tremolor de cames, poc criteri amb la pilota i sense missatges al perímetre de Ratti. El grup de Costa es mantenia granític, sense esquerdes i amb un esplèndid treball coral va arribar a l’interludi amb la fletxa cap a dalt, tot i la colonització de terreny, molt poca, que intentava aconseguir l’equip blanc-i-blau al tram final abans de l’aturada.

Però l’Espanyol, i sobretot Braithwaite, té l’habilitat de fer la guitza del no-res. En l’única acció verinosa i en el primer xut a pals en 52 minuts, el davanter danès va embocar una centrada d’Omar per la dreta que la defensa tricolor no va encertar a restar (1-1). Es va mantenir l’escuma a la represa i l’entrada d’Aguado i Pol Lozano va permetre a l’Espanyol moure la pilota amb més sentit i va complicar la sortida de l’Andorra, menys còmode. Karrikaburu va estar a un parpelleig de tornar a descosir els blanc-i-blaus amb un xut que va marxar fregant el pal després de deixar dos defensors per terra. L’Espanyol, a rampells i gairebé sense voler, escurava qualsevol petjada per enfocar Ratti. Una assistència de Gastón la va recollir Braithwaite per enviar-la al pal i a Puado, amb tot a favor, li va sortir un misto que va fer esbufegar els 420 seguidors tricolors. Sense grillons al tram final i en un celebrat exercici de supervivència, l’FC Andorra i un satisfet Gerard Piqué -gairebé d’incògnit- van signar les taules tot esperant divendres el Racing.

DESTACATS

Ivan Gil

Màgic

Tros de partit el del 10 tricolor. Qualitat en les botes, criteri, perill i un golàs per silenciar Cornellà-el Prat

Karrikaburu

Opositor

Li va tornar a faltar el punt d’encert per esdevenir quelcom més que un aspirant. Va fregar dos cops el gol.

Diego Martínez

Sòlid

Destacat partit del central tricolor, que tornava a la titularitat després de moltes jornades. Bona feina fosca.

tracking