ESQUÍ ALPÍ

Joan Verdú passarà finalment pel quiròfan

L’esquiador andorrà, que arrossega problemes d’esquena per una hèrnia, serà intervingut amb una infiltració subcutània

L’esquiador Joan Verdú, en la presentació de la recent Mamba Race.

L’esquiador Joan Verdú, en la presentació de la recent Mamba Race.Fernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

En el recent balanç de temporada de la secció d’alpí de la FAE, que va acollir la seu central de Creand, Joan Verdú ja va deixar entreveure que passar pel quiròfan no seria una decisió gens traumàtica. L’esquiador andorrà i el seu equip, després d’analitzar els informes mèdics, han pres la decisió d’operar-se i descartar el tractament conservador per solucionar, definitivament, els problemes d’esquena i una hèrnia que li van fer la guitza al tram final de temporada.

“És important la intervenció però, sobretot, gestionar bé el període de recuperació”Bernat Escoda, Metge de la FAE

Així, una infiltració subcutània guiada a la zona lumbar resoldrà l’afecció de Verdú, una intervenció que li permetrà estar ja en plenes condicions d’aquí un mes i mig, gairebé a principis de juny. Els 45 dies previstos començaran a partir del dimecres 24, data en la qual serà intervingut per realitzar-li l’esmentada infiltració per corregir el dolor i la incapacitat que aquesta temporada li ha impedit competir en algunes curses. L’andorrà, que pateix mal d’esquena des de fa temps, va prendre aquesta decisió dimecres, després de la seva visita als metges de Barcelona. D’aquesta manera, “aconseguirà no només el seu millor rendiment esportiu, sinó també una millora en el futur per la seva salut”, tal com va explicar la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) en un comunicat. Per tant, la doctora Teresa Solà, de la clínica Teknon, realitzarà una intervenció percutània al quiròfan per fer unes infiltracions al disc intervertebral on Joan Verdú té l’afectació de l’hèrnia L4-L5 i, d’aquesta manera, s’aconseguirà millorar la compressió sobre les arrels nervioses. “És important la intervenció, però sobretot el període de recuperació”, va manifestar el metge de la FAE, Bernat Escoda, que va voler recalcar que les experiències amb altres esportistes en aquest sentit “han anat molt bé, i per això estem convençuts que començarà la pretemporada en perfectes condicions i amb normalitat. Confiem molt en aquest tractament”.

“La recuperació i la rehabilitació no afectaran gens ni el seu programa ni físic ni d’esquí”Pol Ferrer, Fisioterapeuta de la FAE 

TRES SETMANES DE REPÒS

Després de l’operació, Verdú haurà d’estar tres setmanes de repòs total, per continuar les següents tres setmanes amb una recuperació activa. “Serà un retorn progressiu a l’activitat física sota pauta mèdica”, segons va apuntar el fisioterapeuta de la FAE, Pol Ferrer, que destaca que el retorn a la seva preparació física “normal” serà, per tant, “al cap de sis setmanes des de la intervenció”. Ferrer, així mateix, va asseverar que “fem aquest tipus d’intervenció en aquest període, en què la recuperació i la rehabilitació posteriors no afectaran gens ni mica ni el seu programa físic ni el d’esquí”. Ara bé, Ferrer va destacar que “en lloc de marxar tres setmanes de vacances, el Joan ara haurà de ser al llit, en repòs. Després, ja començarem, com hem fet habitualment, amb el seu programa progressiu de tornada a l’activitat, que només canvia aquest any en el fet que ara estarà dirigit per una pauta mèdica”.

CARLA MIJARES TANCA EL CURS AMB UN TRIOMF I UN SEGON LLOC

Carla Mijares va tancar ahir la temporada amb una victòria i una segona posició a les dues curses d’eslàlom que van acollir l’estació de Sierra Nevada. A la primera, corresponent al Campionat d’Espanya, Mijares es va imposar amb claredat amb un crono d’1’50”00, deixant a 2”12 la segona classificada, l’espanyola Arrieta Rodríguez, i a 3”37 la tercera, la també espanyola June Garitano. L’andorrana es va quedar a les portes dels seus punts, amb 24.43, quan en té actualment 22.36. A la segona, cursa FIS, va ser segona a 0”89 de la guanyadora, Arrieta Rodríguez (1’54”18), mentre que tercera va ser Garitano, a 2”33.

Per la seva banda, Àxel Esteve va ser tercer a les dues curses de Sierra Nevada, mentre que Xavier Cornella va assolir el seu segon millor resultat del curs en la disciplina tècnica, amb un quart lloc, a 2”10 del guanyador, l’espanyol Aingeru Garay.
tracking