ESQUÍ ALPÍ

Verdú assegura que l'any vinent "buscaré victòries"

L’esquiador de la FAE es mostra optimista i assegura que el proper curs “òbviament que anirem a buscar victòries”

Àlex Rius, Cande Moreno i Joan Verdú, ahir a la seu de Creand durant el balanç del curs.

Àlex Rius, Cande Moreno i Joan Verdú, ahir a la seu de Creand durant el balanç del curs.Fernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

A Joan Verdú li acostuma a agradar la marxa. Després d’haver signat un curs històric per a ell i per a l’esquí andorrà –tres podis a la Copa del Món en quatre curses disputades i el top 10 a la general de gegant– ja pensa a fer un pas més i va deixar clar que, “òbviament, la propera temporada ja buscaré signar victòries”. El primer espasa de la FAE ha tancat la temporada 23-24 amb la mateixa ambició amb què la va començar: “L’any passat vaig dir que l’objectiu era fer un top 10 aquest any i vaig veure cares d’incredulitat”, va exposar entre rialles. “Ja em coneixeu, si tot va bé, la meva progressió apunta a intentar guanyar alguna cursa a la propera Copa del Món”.

“No em preocupa si m’he d’operar i ho afronto mentalment molt bé i en el millor moment”Joan Verdú, Esquiador de la FAE

“He tingut una temporada complicada ja des de l’estiu, amb el canvi d’entrenador”Cande Moreno, Esquiadora de la FAE

Aquest “si tot va bé”, evidentment, fa referència a l’hèrnia que li va fer la guitza al tram final de la temporada i que el té, tot i que molt millor, encara entre cotons. De fet, durant el dia d’avui ha de passar algunes proves i Verdú i el seu equip acabaran de prendre la decisió, depenent dels informes mèdics, de si l’esquiador haurà de passar pel quiròfan o iniciaran un tractament conservador per solucionar els problemes de l’esquena. “Estic compromès amb els objectius i no em preocupa si m’he d’operar o no. Ara ho afronto molt bé mentalment i tot plegat m’agafa en el millor moment per voler jugar-m’ho tot a la pista i en igualtat de condicions a la resta. Que Odermatt [campió del món overall] no es despisti”, va exposar ahir Verdú en el balanç de temporada de la secció d’alpí de la FAE, que va acollir la seu central de Creand.

“El balanç és més que positiu ja que molts atletes han progressat i han donat bons resultats”Roger Vidosa, Director esportiu d’alpí 

“No he estat a l’altura, he participat poc i el meu nivell no ha estat l’esperat. És un tema mental”Àlex Rius, Esquiador de la FAE

CANDE, UN CURS AMARG

Per part seva, Cande Moreno ha viscut una temporada amarga. L’esquiadora no ha pogut completar el curs per la greu lesió de genoll que va patir en una caiguda durant la Copa del Món de Cortina d’Ampezzo i va haver de passar pel quiròfan: “Ara estic molt millor i estic contenta amb l’evolució que estic tenint. El pitjor ja ha passat, cada cop puc fer més activitat física i espero poder tornar a tocar neu al setembre”, va afirmar Moreno, que va afegir que “ha estat una temporada complicada, ja des de l’estiu” amb el canvi d’entrenador pels problemes de salut de Dejan Poljansek. En aquest sentit, l’esquiadora de la FAE va confirmar que, per decisió pròpia, Simon Bastelica no continuarà sent el seu tècnic. A grans trets, Roger Vidosa, director esportiu de la secció d’alpí, va fer una valoració molt positiva de la temporada: “En termes generals és un balanç més que positiu, ja que diferents atletes han progressat i ens han donat bons resultats aquesta temporada”, i va destacar, lògicament, Verdú: “Ha estat el millor, posant Andorra en el mapa amb els seus podis tot i ser una temporada d’alts i baixos per les lesions”. Al balanç també hi era present Àlex Rius, que ha viscut una temporada per oblidar i va reconèixer que “en eslàlom no he estat a l’altura. He participat poc i el meu nivell no ha estat l’esperat per mi ni per l’equip i és més un problema de treball mental. S’ha de sortir d’aquesta dinàmica i saber sobreposar-se a moments difícils”. Finalment, Àxel Esteve va celebrar haver fet “el meu millor any en Copa d’Europa” i Carla Mijares va fer “un balanç molt positiu per la meva millora de nivell”.

EL CURS DE PUIG, MARCAT PER LA NOVA NORMATIVA

Roger Vidosa, director esportiu d’alpí, va valorar positivament la temporada de Roger Puig, clarament marcada per l’adaptació a la nova normativa: “Temporada complicada amb l’entrada en vigor del nou reglament, que l’obliga a competir amb només un pal”. En aquest sentit, Vidosa va destacar que “al novembre arribava aquest nou reglament, quan [Puig] ja havia fet tot el treball de pretemporada, i tot i així ha sigut capaç de treure un 8è en supergegant i ha tingut bastantes mànegues on ha demostrat que pot estar entre els millors”.
tracking