Bàsquet

Pas de gegant per la salvació (88-62)

El MoraBanc Andorra segella un triomf contundent i vital contra el Granada i deixa feta bona part de la feina

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

És aquesta versió del MoraBanc la que pot acabar per inclinar a favor la permanència. La de sang a l’ull, la de mirada assassina, la de l’energia a camp obert, la del compromís i la gana i la de no atenir-se a dubtes. Una fantàstica exhibició de l’equip tricolor va deixar desfigurat un Granada que es va ensorrar a la represa –només va fer 30 punts a la segona part–, i, amb el dictat de Maric (18), Montero (15) i Harding (20) i la intimidació de Tyson (12), va lligar una victòria que deixa el grup de Lezkano ja a tres per sobre del precipici (88-62).

Va destapar incòmode el partit el MoraBanc Andorra, com si la responsabilitat per la importància del matx deixés empremta massa d’hora. Wiley feia mal a la pintura i marcava diferències davant la zona tricolor, amb certs problemes per tancar el rebot (8-13). Curiosament, el punt d’inflexió va ser una falta en atac xiulada a Tyson Pérez, un clic que va fer que el grup de Lezkano s’espolsés la intranquil·litat i esclatés a jugar. Un parcial de 14 a 4 per segellar la primera aturada amb el dictat de Maric i Tyson, tancat amb la cirereta d’Andric (21-17). El MoraBanc no es va desviar del guió i va continuar sent intens, però era inevitable tenir la sensació –indesxifrables algunes decisions arbitrals– que l’equip tricolor no acabava d’obrir una escletxa per navegar sense esculls i que estava deixant escapar viu el Granada. Es va arremangar Maric per dominar el joc interior i perquè s’arribés un 28 a 17 definit pel parcial de sortida (7-0), però el grup de Lezkano suava sang per desempallegar-se del Coviran. Harding hi va ficar cullerada per recuperar sensacions, però la precipitació en alguns atacs, les pèrdues i l’aportació de Cheatam van fer que el MoraBanc no arribés alleugerit a la treva (35-32).

Una ràfega de 8 a 0 de sortida a la tornada de vestidors va permetre al conjunt tricolor agafar oxigen al dictat de Tyson (47-37) i, amb Llovet agafant galons, el MoraBanc es va anotar el parcial per encarar el tram decisiu amb la certesa de tenir el partit a la butxaca si seguia fent bé tot allò que no havia desaprofitat (55-46) i allunyava Cheatam de l’anella. La benvinguda al darrer quart va ser del tot falaguera: parcial de 6 a 0, acció de quatre punts, amb un triple i tir addicional de Borg, per aconseguir el màxim avantatge (65-51) i un cop d’efecte a la definició del partit. La tendència ja va ser amb el vent a favor, amb Harding millorant guarismes i Montero i Maric confirmant el tros de performance que van protagonitzar, aparicions vitals per signar una permanència que es veu cada cop més a prop en l’horitzó.

EL VESTIDOR

'HA ESTAT UN GRAN PARTIT' NATXO LEZKANO. El tècnic del MoraBanc va apuntar que “ens ha sortit un gran partit i estic molt orgullós dels jugadors. La permanència no està lligada i encara ens queda molta feina”.

El MoraBanc va aconseguir un triomf vital i contundent contra el Granada.

Maric i Harding celebren una esmaixada de Montero, ahir contra el Granada.

tracking