Surf de neu

Maeva Estevez diu adeu a la competició

L’‘exrider’, molt castigada per les lesions, assegura que marxa “tranquil·la perquè ho he donat tot”

L'exsurfista de neu Maeva Estevez, ahir a la seu de la FAE.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Maeva Estevez va anunciar la retirada de la competició després de 13 anys en actiu. Una decisió gairebé forçada en ser una esportista molt castigada per les lesions i no acabar de fer net del darrer entrebanc, la luxació als ossos carpians de la mà dreta que va patir a final de setembre a Xile. Acompanyada per la ministra d’Esports, Mònica Bonell, el secretari d’Estat d’Esports, Alain Cabanes, i el director tècnic de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), Estevez va explicar emocionada que “marxo tranquil·la perquè sé que ho he donat tot i he treballat fins al final, però de vegades les coses no surten com ens agradaria”.

L’exrider andorrana, que recentment va guanyar el Campionat d’Espanya de boardercross, va reconèixer que “a Baqueira Beret ja tenia la decisió presa i per a mi va ser molt important acabar la meva carrera amb dorsal i, encara més, guanyant”. Estevez va apuntar que “portar la bandera als Jocs Olímpics de Pequín va ser un dels millors moments, però n’hi ha molts i no puc escollir -ne només un”, tot i que també va destacar com d’especial va ser “el 16è lloc a la Copa del Món de Montafon”. Maeva liderarà a partir d’ara el projecte, encara embrionari, del Freeride World Tour, una disciplina que ja forma part de la FIS després que l’ens internacional hagi comprat els drets, i l’andorrana serà l’encarregada d’encapçalar el projecte a Andorra.

Amb l’adeu d’Estevez el gerent de la FAE, Carles Visa, va confirmar que la secció de boardercross de la federació desapareix.

UNA CARRERA AMB 17 PODIS, QUATRE A LA COPA D'EUROPA

Estevez ha assolit 17 podis a la seva carrera esportiva, dels quals quatre han estat a la Copa d’Europa, set al Campionat d’Espanya –l’últim va ser precisament fa una setmana a Baqueira, on va guanyar–, amb dues victòries, tres segones posicions i dues terceres. Així mateix, a la Copa d’Europa va assolir quatre podis: tres el 2021 i un el 2019. El 2021, una victòria i una tercera posició a Chiesa in Valmalenco (Itàlia), i una segona plaça a Reiteralm (Àustria). El 2019 va ser segona a la Copa d’Europa de Dolni Morava (República Txeca). En total, a la Copa d’Europa ha estat 19 vegades al Top 10. A la Copa del Món, on va debutar el 2017, ha puntuat en un total de sis ocasions.

tracking