Futbol

Victòria per a l'esperança (1-0)

Un gol de Karrikaburu al minut 78 dona la victòria a l’FC Andorra davant del Mirandés

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’FC Andorra és viu. Ben viu. Més enllà dels tòpics del futbol, ahir els tricolors tenien molt més que una final, i tot i no jugar gaire bé en molts moments del partit, i patir al darrere per instants, van ser capaços de tirar endavant la primera de les deu finals per la permanència després d’imposar-se per la mínima (1-0) davant del Mirandés amb un gol, per fi, de Karrikaburu. Potser per aquelles coses que té el futbol i que el fan tan especial pot explicar-se que els tricolors sumessin ahir els tres punts en un partit en què possiblement no s’ho van merèixer. O almenys, no tant com sí que ho han fet en molts altres duels de l’era Sarabia, i on per A o per B, l’equip sempre acabava perdent. Però coses de la vida, la diana del davanter navarrès, la primera d’ençà que va arribar al club al mercat d’hivern, va semblar treure un pes de sobre a tot l’equip, i també al club, evidentment, després d’una setmana més que complicada, i un matx contra el conjunt burgalès que podia marcar el futur de l’entitat abans de l’arribada demà de Ferran Costa com a nou tècnic. La jornada va ser també rodona amb l’empat de l’Albacete, que fa que la permanència, a falta del partit de l’Alcorcón d’avui, estigui a un punt.

El d’ahir no era, ni de bon tros, un partit més. I es va veure ja ben d’hora amb l’arribada del màxim accionista de l’entitat, Gerard Piqué, molt més d’hora del que és habitual. L’exfutbolista ja es va deixar veure durant l’escalfament per la gespa, assegut a la banqueta juntament amb el director esportiu Jaume Nogués, i en lloc de viure el partit des de la llotja, com és habitual, tots dos van fer-ho des de la zona reservada pels analistes just a sobre de la banqueta tricolor. “Ens hem posat allà per assistir a l’staff si li feia falta alguna cosa, i per estar més a prop”, va explicar Nogués després del partit, i es va veure també després del partit amb una foto de tot el cos tècnic sobre la gespa de l’estadi per reconèixer la seva feina, i un passadís també quan anaven sortint del vestidor.

És cert que si un mira la classificació van ser només tres punts, però la realitat és que anímicament van ser molt més que això, sobretot per com va produir-se, i per l’ofici que va saber tenir l’equip després del gol de Karrikaburu, amb un xut creuat des de la frontal que va sorprendre Ramón Juan. I és que de segur que més d’una de les 2.000 persones presents ahir al Nacional va començar a veure els fantasmes que arrossega l’equip, i qui més o qui menys ja es veia venir l’empat del Mirandés. Però ahir, la moneda va caure cara, i qui sap si acaba sent aquest punt d’inflexió que tanta falta li fa a aquest equip per les nou finals que té al davant.

VESTIDOR

“HEM ESTAT MÉS UNITS QUE MAI I AIXÒ FA LA FORÇA” JAUME NOGUÉS El director esportiu de l'FC Andorra va fer ahir la roda de premsa postpartit “sense parlar com a entrenador, ni de bon tros”, però “reforçant la feina que ha fet aquesta setmana la gent que forma part de l’FC Andorra”. Nogués va afirmar que “ha estat una setmana dura, perquè hem hagut de sentir que no hi havia ordre o que improvisàvem, però vull destacar la feina de la gent que treballa pel club perquè hem estat més units que mai i això fa la força”. A més, va confirmar que avui o demà hi haurà novetats amb Ferran Costa.

tracking