Derrota del MoraBanc a la pista de l'UCAM (99-86)

Els tricolors segueixen amb dos triomfs de marge respecte a la permanència

El MoraBanc perd contra l'UCAM MúrciaACB Photo / J. Bernal

El MoraBanc Andorra ha patit la 18a derrota del curs després de caure a la pista de l’UCAM Múrcia per 99-86 en un partit en què els tricolors només han aguantat un quart i mig davant d’un dels equips més en forma de l’ACB, que ha demostrat amb una lliçó d’energia i intensitat per què està tant amunt enguany a la competició domèstica. La tímida reacció al tram final dels tricolors, especialment des de la defensa, ha estat insuficient per intentar rascar alguna cosa a Múrcia, on l’equip ha anat en gairebé tot moment a remolc. Tot i la derrota, els tricolors seguiran una setmana més amb dos triomfs de marge respecte a les posicions de permanència després de les derrotes dels dos equips que ocupen els llocs de descens, Palència i Breogán.

Els de Lezkano han entrat bé al partit, valents, amb energia, i entrenant en un intercanvi de cops contra els murcians que ha donat una primera diferència de quatre punts (15-19) al MoraBanc. Poc a poc, però, l’UCAM ha anat ajustant-se amb l’entrada de la segona unitat, i els murcians han tancat el primer quart només un avall (21-22). A partir d’aquí l’UCAM ha estat molt millor sobre el parquet, amb un MoraBanc que ha perdut intensitat en defensa, i també idees en atac (10 pèrdues al primer temps). Això ha fet que els locals hagin agafat set punts de diferència, primer, obligant a Lezkano a aturar el partit, i com aquest forat ha anat augmentat fins els 12 punts (48-36). I és que sense Montero, gairebé inèdit al primer temps amb tres punts, la bona actuació d’Okoye (10 punts al descans), no ha estat suficient perquè els tricolors aguantessin abans de passar pels vestidors (50-40).

A la represa, l’UCAM ha seguit millor sobre el parquet liderat per Sleva, davant d’un MoraBanc que no millorava les seves prestacions, si no que les anava empitjorant, especialment en defensa, i que arribava a perdre per 18 punts (68-50). L’UCAM no ha estat d’acabar de trencar el partit, i ha vist com els tricolors s’acostaven amb l’empenta d’Okoye, tot i que en cap moment ha donat la sensació de que els homes de Natxo Lezkano poguessin capgirar el marcador tot i entrar a l’últim quart només 12 punts avall (76-64). Una defensa en zona del MoraBanc a l’últim període ha donat un certa emoció situant als tricolors a deu punts (80-70), però la reacció s’ha quedat aquí i l’UCAM ha acabat enduent-se la victòria amb un espectacular triple sobre la botzina de Hakanson per arrodonir la festa murciana.

El MoraBanc torna ara a casa, on ha de fer-se fort, i diumenge a les 17.00 hores rebrà al Covirán Granada en un partit que, tot i que no serà definitiu ni molt menys, pot suposar un pas de gegant cap a la permanència pel conjunt tricolor davant d’un rival directe de la zona baixa en cas de sumar la desena victòria.