Una combativa Andorra cau contra Bolívia (1-0)

La selecció tricolor, amb un empat i una derrota, deixa bon regust en el tancament de la gira d’Algèria

La selecció absoluta va perdre contra Bolívia el segon partit de les FIFA Series.XAVI MIRÓ / FAF

La selecció absoluta va tancar la gira de les FIFA Series d’Algèria amb una derrota davant Bolívia per 1 a 0, en un partit on Andorra va mostrar, de nou, la versió més combativa i competitiva. Un solitari gol de Ramiro Vaca al minut 13, i durant els millors minuts de la verde, va resultar terminal per al grup de Koldo Álvarez de Eulate que, tot i trepitjar menys el perímetre del rival que davant Sud-àfrica, va oferir un molt bon nivell. Bolívia es va mostrar superior en el control, la possessió i les intencions, sobretot als dos trams inicials de les dues parts, però es va trobar amb una Andorra sòlida, aspra i molt combativa. Arran del gol del conjunt d’Antonio Carlos Zago, la selecció va intentar fer un pas endavant, però va patir massa problemes per filar les accions i trobar espais. Un cop de cap de Cristian García que va desviar Vizcarra i un xut d’Aaron van ser les opcions més clares per a Andorra abans del descans. A la represa va continuar el mateix to, amb tot un reguitzell de canvis i amb Bolívia tenint molt més la possessió, però sense enfocar Gomes amb claredat. Al minut 62, Koldo va allistar Cucu, Chus Rubio i el porter Xisco Pires i l’ingrés del davanter del NK Krka –autor del gol contra Sud-àfrica– va aportar més oxigen a la part ofensiva del combinat tricolor, que seguia treballant molt bé en defensa. Un xut de Vaca que va marxar a fora i un centre xut desviat de Jaume Cuéllar van esdevenir en dos dels darrers senyals d’una selecció boliviana que arribava al partit després de caure per 2 a 3 al primer partit de les FIFA Series, davant l’amfitriona, Algèria. Un tret de Chus Rubio que va esclatar en un bosc de cames i un xut desviat d’Àlex Martínez van permetre esgotar opcions a la selecció, que ha pogut preparar de la millor manera la propera participació en la Nations League en la gira per Algèria, on marxa amb un meritori empat contra Sud-àfrica i una derrota per la mínima, deixant molt bones sensacions, davant Bolívia.