Futbol

L'Andorra destitueix Sarabia a la cerca d'un revulsiu

L’FC Andorra decideix prescindir del tècnic basc davant la imperiosa necessitat de trobar un revulsiu

L'extècnic tricolor Eder Sarabia, després de l'empat a l'Estadi Nacional contra el Vila-real B.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Eder Sarabia va ser destituït ahir al migdia com a entrenador de l’FC Andorra. La crítica situació esportiva de l’equip tricolor, cuer, i a quatre punts de la permanència a falta de 10 partits, va provocar que la cúpula tricolor, segons va avançar el Diari, acabés comunicant la dolorosa decisió al ja extècnic en una reunió d’urgència. El club, minuts després, va fer oficial la destitució de Sarabia “a causa dels mals resultats del conjunt tricolor amb l’objectiu de redreçar el rumb per mirar d’aconseguir la permanència al futbol professional”.

La derrota contra el Cartagena i el curt marge que resta ha estat el detonant perquè el club hagi triat donar un cop de volant i intentar aportar aire nou en la recerca d’una salvació que, matemàticament, és encara factible. La situació després de caure a Cartagonova ja es va tornar irreversible i la decisió era només qüestió d’hores, una resolució que va conèixer la mateixa plantilla tricolor pels volts de les dues de la tarda. D’aquesta manera, Sarabia, que tenia signat fins al 2025, tanca una etapa de més de tres anys a la banqueta de l’Andorra amb un balanç de 138 partits dirigits –74 a Segona Divisió, 39 a Primera RFEF, 16 a Segona B, cinc a la Copa del Rei i quatre de Copa Catalunya–, signant 56 victòries, 32 empats i 50 derrotes, i un llegat d’un ascens a Segona Divisió, el salt a Primera RFEF, la 7a posició la temporada passada en el debut a l’elit i els dos títols de Copa Catalunya.

FERRAN COSTA, L’ESCOLLIT

L’actual entrenador del Badalona Futur, líder del seu grup de Segona RFEF, Ferran Costa, és el relleu escollit –el Diari ja va treure aquest nom ahir al matí– i, de fet, es treballa intensament perquè demà signi i dirigeixi ja l’entrenament. Tot i que la situació no és fàcil, la voluntat és que Costa segui diumenge a la banqueta contra el Mirandés. L’entrenador català, de només 29 anys, és un dels tècnics emergents i moderns del futbol català i està fent una tasca extraordinària a les files de l’ex UE Llagostera-Costa Brava, donant continuïtat a una etapa magnífica al Manresa i despertant l’admiració del món del futbol català. Ara bé, el gran escull que hores d’ara separa l’arribada de Costa a Andorra és la negativa en rodó del club badaloní a alliberar l’entrenador que té el seu equip líder amb 56 punts i fregant l’ascens directe a Primera RFEF. Tot i que el futur tècnic tricolor té una clàusula d’escapatòria de 50.000 euros i ja ha demanat al Badalona Futur poder sortir per aprofitar una oportunitat immillorable per a la seva encara incipient trajectòria, el club català no vol atendre la petició i tot fa pensar que, finalment, una quantitat econòmica superior per part de l’Andorra podria ser la clau per alliberar-lo. A més, aquesta clàusula de sortida no es pot exercir com a tal i només acordant una cessió dels drets del tècnic es podria donar llum verda a l’arribada de Costa a l’entitat tricolor. L’acord entre entrenador i FC Andorra ja està tancat i emparaulat, per tant, a falta de resoldre el serrell principal, que el Badalona Futur, club propietat de l’excandidat a la presidència de l’FC Barcelona i exdirectiu blaugrana Toni Freixa, s’avingui a negociar la sortida del seu entrenador en direcció al Principat.

Com també vam explicar al Diari, la cúpula del club tricolor ja portava cert temps sondejant alguns entrenadors, fins i tot de certa experiència en situacions compromeses, però la dificultat esportiva en uns casos i no encaixar en el perfil que es buscava en altres que es van oferir han fet decidir-se per un entrenador jove, que aportarà aire fresc i saba nova per intentar el repte de la salvació.

L'EQUIP JA PREPARA LA "FINAL" DAVANT EL MIRANDÉS

Els jugadors de l’FC Andorra tornen aquest matí a la feina al Comunal per començar a preparar el transcendental partit davant el Mirandés a l’Estadi Nacional, dissabte a les 16.15 hores. Un entrenament que dirigirà la part restant de l’staff tècnic que roman al club, en espera de donar oficialitat al nou llogater de la banqueta tricolor. El gran repte és intentar assolir la permanència amb 30 punts en joc i la necessitat de sumar-ne un mínim de 20. Un objectiu que semblà llunyà, però el motiu del cop de volant de la direcció és, precisament, per intentar cremar totes les possibilitats.

tracking