Domini amb patiment final

El MoraBanc suma la novena victòria del curs en una nit màgica al Poliesportiu

El MoraBanc Andorra no es podia permetre ahir fallar de cap de les maneres, i no va fer-ho, tot i el patiment del tram final, i va sumar la novena victòria del curs al Poliesportiu després d’imposar-se per 85-80 al Casademont Saragossa en una nit màgica en un Poliesportiu que va xalar de valent i va donar-ho tot per donar suport als seus, i que va tenir també temps per reconèixer i ovacionar com es mereix l’equip que va fer pujar el club a l’ACB per segona vegada en la temporada 2013-2014. Els David Navarro, Pablo Sánchez i Thomas Schreiner van anar sortint d’un en un rebent el suport del públic, que ahir va omplir un coliseu tricolor que va esclatar amb l’entrada de Joan Peñarroya. Però per no haver d’homenatjar equips que pugen el que s’ha de fer és no baixar, i ahir els tricolors van demostrar, i de quina manera, que no volen fer-ho, fent un partit molt seriós i segellant el triomf amb una actuació coral amb cinc jugadors per sobre dels 10 punts que permet agafar aire i recuperar sensacions abans del tram decisiu, tot i l’ensurt final, que va acabar sufocant Montero amb set punts seguits quan el més calent era a l’aigüera després que els tricolors donessin una vida extra al Saragossa.

El partit d’ahir era especial per l’homenatge al descans, però també per la situació esportiva de l’equip, que necessitava el triomf per agafar aire i arribar un pèl més tranquil al tram final de temporada. I els de Lezkano van semblar sortir amb la lliçó apresa i van donar una imatge molt diferent de la que venia demostrant les últimes setmanes. Intensos, movent la pilota, forts en el rebot, uns ingredients que van donar una primera diferència (15-8) al MoraBanc, tot i que un 0-5 visitant va deixar el 19-16 al final del primer quart. L’energia va semblar acabar-se i obligava Lezkano a aturar el partit, que no va semblar tenir gaire èxit veient com el Saragossa empatava el duel. Va ser llavors quan Tyson Pérez va posar-se l’equip a l’esquena per tornar a obrir forat amb un 7-0 de parcial, però Smith, amb 11 punts al descans, volia aigualir la festa tricolor i va tornar a posar els aragonesos a tocar, deixant el marcador 39-37 al descans.

A la represa el MoraBanc va tornar a la seva millor versió i va arribar a marxar per 14 punts, però sembla que aquest equip no acaba de saber viure tranquil, i va deixar que el Saragossa tornés a reenganxar-se al partit, situant-se a un únic punt a l’últim minut. Però la victòria no podia escapar-se i l’encarregat de segellar-la va ser Montero, que amb set punts seguits, incloent-hi un espectacular 2+1, va tranquil·litzar les aigües al Poliesportiu per sumar la novena victòria d’aquesta temporada.

Els tricolors tindran ara una visita exigent diumenge vinent a la pista de l’UCAM.

El vestidor “PORTÀVEM UNA SETMANA AMB MOLTA TENSIÓ”

Natxo Lezkano, l'entrenador del Morabanc Andorra va arribar satisfet a la sala de premsa i va manifestar que “ens mereixíem guanyar”, a més de donar “l’enhorabona a l’equip perquè portàvem una setmana amb molta tensió”. Vull donar l’enhorabona a tot l’equip perquè ens mereixíem guanyar. Portavem una setmana amb molta tensió i s’ha notat durant el partit”.

MoraBanc Andorra - Casademont Zaragoza (85-80) RESUM | Liga Endesa 2023-24