POLÍTICA ESPORTIVA

El Govern haurà de fer d'àrbitre

L’executiu farà una proposta d’ús del Nacional després del desacord actual

Representants de l'FC Andorra i de la Federació de Futbol, ahir.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Govern decidirà sobre l’afer de l’Estadi Nacional. O almenys agafa ara el bou per les banyes i farà d’àrbitre liderant el procés per trobar un acord, presentant “una o més propostes” a les parts per aconseguir l’encaix definitiu al trencaclosques. Aquesta és la decisió que va prendre l’executiu després de la reunió d’ahir, amb la presència de totes les parts implicades i que va acabar amb desacord i sense arribar a una entesa sobre el futur de l’Estadi Nacional. Així va manifestar-ho després de la trobada la ministra de Cultura i Esports, Mònica Bonell, que va assenyalar que “hem intentat trobar una solució i no ha estat possible, però sí que hi ha voluntat d’arribar-hi, i quan tothom posa de manifest quina és la seva voluntat i no hi ha una solució que vagi bé a tothom, Govern ha acabat expressant que serem nosaltres els que acabarem presentat una o més propostes”, mentre que preguntada sobre quan podria estar enllestida aquesta situació, va afirmar que “necessitem tenir-la com més aviat millor perquè ells la puguin valorar i arribar a determinar què fem”. En tot cas, en espera d’algun gir de guió més en l’afer, l’opció més probable ara és que l’FC Andorra segueixi uns mesos més a l’Estadi Nacional fins que estigui enllestit el camp de la FAF a Encamp per traslladar-s’hi temporalment, i que un cop passi això el món del rugbi torni a la Baixada del Molí.

La reunió va ser tot just d’una hora i va estar encapçalada pel cap de Govern, Xavier Espot, amb la presència també de la ministra de Cultura i Esports, Mònica Bonell, i el secretari d’Estat d’Esports, Alain Cabanes, per part de Govern. Pel que fan al rugbi, els representants van ser Jean-Marc Flaux i Gerard Giménez, presidents de la federació i el VPC, a més dels vicepresidents de totes dues entitats, Albert Calvó i Jeannot Martinho, mentre que per part del futbol els assistents van ser Ferran Vilaseca i Jaume Nogués, president i director general de l’FC Andorra, i Fèlix Álvarez i Alfonso Martín, president i vicepresident de la FAF. En aquesta trobada, el món del rugbi va reiterar la posició que ja havia manifestat, la intenció de tornar a l’Estadi Nacional a l’estiu un cop finalitzi el conveni actual, l’FC Andorra va expressar la necessitat d’un camp que compleixi amb la normativa de LaLiga (gespa natural) i la Federació de Futbol va mostrar-se oberta a cedir de manera temporal l’estadi que està construint a Encamp.

Així doncs, amb totes les peces del trencaclosques, per aquesta instal·lació situada als terrenys de l’antic càmping Internacional sembla que passa a hores d’ara la solució més senzilla, o almenys la menys complicada. El president de la FAF, Fèlix Álvarez, va manifestar que “la reunió ha anat bé i ara estem pendents de la proposta que enviï el Govern i veurem com enfoquem el tema”, a més de reiterar que “des de la FAF hem posat totes les facilitats possibles i l’FC Andorra tindrà a la seva disposició el nostre camp, temporalment, això sí, el nostre camp perquè ells haurien d’engegar un projecte”, i va cloure que “nosaltres al final érem uns convidats de pedra i esperem la proposta perquè el que ens preocupa és on jugaran els partits les seleccions i els clubs aquest estiu”. Des de l’FC Andorra, el president de l’entitat, Ferran Vilaseca, va afirmar que “intentem que tot l’esport del país pugui utilitzar totes les instal·lacions, i el Govern està posant tota la voluntat perquè hi hagi una entesa”, a més d’agrair “la molt bona voluntat” de la FAF per posar a disposició el futur camp d’Encamp, tot i mostrar-se conscients que no estarà llest fins a final d’any. Per la seva banda, els representants del món del rugbi presents a la reunió no van voler fer declaracions a la premsa un cop acabada la trobada.

L'ESTADI DE LA FAF S'ENDARREREIX

L’estadi de la FAF a Encamp estarà llest al novembre o al desembre i no a l’octubre per al partit de la sub 21 contra Portugal com es preveia. El president Fèlix Álvarez va afirmar que “ens han comunicat que s’endarrerirà una mica”, i va afegir que “és difícil parlar de terminis, però possiblement al novembre o com a molt al desembre crec que estarà enllestit”.

CANVIS

La primera RFEF permetrà gespa artificial L’RFEF prepara un canvi de normativa, encara no aprovat, perquè el curs vinent els partits de Primera RFEF puguin disputar-se sobre gespa artificial. Això podria ajudar a solucionar el conflicte en el cas que l’FC Andorra acabés baixant, i permetria que l’Estadi Nacional pogués compartir-se entre el futbol i el rugbi, de la mateixa manera que ja va passar la temporada 2021-2022. La ministra Bonell va explicar després de la reunió que “s’ha posat sobre la taula i és una opció si l’FC Andorra baixés de categoria, però hem de tenir en compte què passa si es manté”. L’RFEF també preveu reduir les exigències pel que fa a la capacitat dels estadis.

Els representants del rugbi marxant de Govern mentre els del futbol fan declaracions a la premsa.

tracking