Equipaments

Desacord perquè l'Andorra continuï a l'Estadi Nacional

El Govern farà una proposta per intentar que totes les parts interessades arribin a un acord

Els representants del VPC i de la Federació de Rugbi arribant a la reunió a GovernFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Encara no hi ha una solució sobre el futur del conveni d'ús de l'Estadi Nacional. Així ho ha expressat la ministra d'Esports, Mònica Bonell, després de la reunió que s'ha efectuat aquesta tarda a l'Edifici Administratiu que ha comptat amb representants de les diverses parts implicades. Tot i així, la ministra ha declarat que des de Govern es farà una proposta i es tornarà a convocar a tots els implicats, "quant tothom posa de manifest quina és la seva voluntat i no hi ha una solució que vagi bé a tothom, Govern ha acabat expressant que serem nosaltres els que acabarem presentat una proposta", i ha agregat que "necessitem tenir-la com més aviat millor perquè ells la puguin valorar i arribar a determinar què fem". A més, la mininstra ha manifestat que "el rugbi vol tornar, i és legítim, i l'FC Andorra necesita un camp de gespa natural fins tenir-ne un d'alternatiu o el seu propi"

Per la seva banda, Ferran Vilaseca, president de l'FC Andorra, s'ha mostrat positiu en el fet que s'acabarà arribant a una entesa i ha detallat que la federacióposarà a disposició el camp d'Encamp quan estigui enllestit.

Respecte a decles de la federació de rugbi, Vilaseca no ha volgut entrar "cadascú busca el millor per la seva entitat" ha subratllat.

En la mateixa línia, Fèlix Àlvarez, vicepresident de la FAF, ha declarat quela reunió ha anat bé, i que ara estan pendents de la proposta que envïi Govern per veure com enfocar el tema. Tindran el nostre camp a la seva disposició temporalment, "Ara el que preocupa es veure on jugarem partits juliol, agost, setembre" ha explicat.

Felix també ha aclarit que la UEFA permetria jugar amb gespa artificial sempre que sigui homologada.

Aquesta trobada arriba després de que els representants del VPC i la federació manifestessin al Govern la seva voluntat de tornar a la instal·lació governamental el 30 de juny un cop acabi el conveni d’ús que hi ha actualment en vigor, i després de que fa 15 dies l’FC Andorra presentés als representants de l’executiu i del comú d’Andorra la Vella la seva proposta de futur estadi a la Borda Mateu.

La reunió ha estat encapçalada pel cap de Govern, Xavier Espot, la ministra d'Esports, Mònica Bonell, i el secretari d'Estat d'Esports, Alain Cabanes. Per part de l'FC Andorra ha asisistit el president del club, Ferran Vilaseca, i el director general, Jaume Nogués. Com a representants del rugbi estan presents el president de la federació, Jean-Marc Flaux, el vicepresident de l'entitat, Albert Calvó, el president del VPC, Gerard Giménez, i el vicepresident, Jeannot Martinho. I en nom de la FAF hi participen el president, Felix Álvarez, i el vicepresident, Alfonso Martín.

tracking