Bàsquet

El MoraBanc viatja a la pista del Cuer sense confiances

El MoraBanc Andorra torna a la ‘seva’ lliga amb la visita a la pista del cuer de la competició, el Zunder Palència

El MoraBanc va obtenir el primer triomf del curs davant del Palència.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Del primer a l’últim. El MoraBanc Andorra torna a la seva lliga, i és que després de rebre el Reial Madrid al Poliesportiu, visita avui la pista del cuer, el Zunder Palència, amb l’objectiu de seguir obrint forat respecte a les posicions de descens. I és que guanyar aquesta tarda a la pista castellanolleonesa seria deixar gairebé eliminat un rival en la lluita directa per salvar-se, i quedar-se a només tres triomfs de la xifra màgica de 12 victòries que assegura ser una temporada més a l’ACB. Tot i la situació classificatòria del rival, últim i ben a prop de despenjar-se, la realitat és que no val a badar, i és que des del canvi d’entrenador i l’arribada de Luis Guil els palencians han millorat força, tal com expliquen les dades, i és que tres de les quatre victòries que han sumat han arribat en els vuit últims duels.

El tècnic del MoraBanc, Natxo Lezkano, que coneix bé Palència, on va entrenar durant vuit anys, ja va avisar que “serà un partit molt diferent del del Madrid, però per a nosaltres té el mateix nivell d’importància, sigui contra el primer o contra l’últim”, i va agregar que “donem poca atenció a la seva classificació, i no té res a veure el Palència que va venir aquí amb el d’ara”. A més, l’entrenador basc va destacar que “el primer pas per guanyar el partit és no mirar la classificació, ni el que han fet més enllà de l’últim mes, sinó centrar-nos en el que són ara”, i va cloure que “és un partit d’aquells que requereixen una dosi de concentració altíssima més enllà dels nivells d’energia, alerta i activitat que requereix qualsevol partit”.

Encara quedaran deu partits, però una derrota avui pot deixar gairebé sentenciat el descens del Palència, i preguntat per com pot afectar això al MoraBanc, Lezkano va afirmar que “per a ells serà un partit que és gairebé una final, i hem d’estar preparats també per a això”, a més d’afegir a continuació que “hem d’afrontar el partit contra un rival que s’hi juga molt, que ho fa a casa davant dels seus, en una pista que és molt especial i que s’omple sempre, i amb el públic molt a sobre”.

Des del vestidor, Felipe Dos Anjos va referir-se també al partit i va declarar que “ha estat una setmana molt dura d’entrenaments perquè ens espera un partit molt exigent i estem preparant-nos per a això”, a més de destacar que “els canvis que han anat fent els ha donat un plus”. Per acabar, el pivot brasiler va afirmar que “tant per a ells com per a nosaltres és un partit clau, sabem el que suposa jugar allà i ho hem d’afrontar com un repte”, a més de cloure que “serà un partit molt bonic de veure”.

El MoraBanc Andorra va arribar ahir mateix a Palència després d’haver fet nit divendres a Saragossa. Els tricolors van entrenar ahir a l’escenari del partit, i tenen previst fer també aquest matí l’habitual sessió de tir prèvia al matx. La principal novetat dels tricolors podria ser el retorn de Stan Okoye, lesionat des de principis de gener, que està disponible per Lezkano, mentre que Juan Rubio serà baixa.

tracking