Esquí Alpí

Verdú es quedarà sense competir per la suspensió de la cursa

Tot i estar ja recuperat d’una hèrnia a l’esquena, no serà a Kranksja Gora per la suspensió de la cursa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Verdú haurà d’esperar. Tot i estar ja recuperat de la lesió a l’esquena produïda per una hèrnia que va impedir-li disputar les tres últimes proves de la Copa del Món de gegant, una a Palisades Tahoe, on va optar per no sortir a la segona mànega pel dolor, i les dues d’Aspen, on ni tan sols va poder sortir, no podrà reaparèixer dissabte a Kranksja Gora (Eslovènia), tal com tenia previst, després que la FIS (Federació Internacional d’Esquí) anunciés ahir la suspensió de la cursa. Segons va comunicar l’estament internacional, la cancel·lació del gegant d’aquesta setmana es deu a “les condicions climàtiques desfavorables” i també a les “situacions de seguretat”. De fet, la FIS traslladarà a dissabte l’eslàlom que s’havia de celebrar l’endemà, diumenge.

Verdú es queda amb la mel als llavis per tornar a la competició i haurà d’esperar una setmana més, ja que la seva reparició arribarà dissabte 16 de març a Saalbach, Àustria, al gegant corresponent a les finals de la Copa del Món en la que serà l’última cursa de la temporada del circuit mundial. Verdú va comentar a les xarxes socials que “vaig quedar-me totalment bloquejat de l’esquena per una hèrnia”, i va agregar que “va ser un cop dur, però la part bona és que em trobo millor i confio a tornar aviat als entrenaments per afrontar el final de temporada”. De fet, té previst entrenar a Reiteralm, Àustria, per preparar la prova de Saalbach.

SETZÈ A LA GENERAL

Després de les tres últimes curses que Joan Verdú no va poder disputar, l’esquiador va baixar a la 16a posició de la general de la Copa del Món de gegant amb 141 punts, en una classificació liderada amb solvència per Marco Odermatt, que ha guanyat totes les curses celebrades aquesta temporada. Tot i haver acabat només tres de les nou curses del calendari d’aquest curs, el de la FAE va obtenir la classificació per a les finals de la Copa del Món amb solvència després d’haver acabat entre els set primers en aquestes tres proves que va aconseguir finalitzar. Verdú va pujar al podi a l’estrena de la temporada a Val-d’Isère amb un tercer lloc, una setmana després va finalitzar en cinquena plaça a Alta Badia, i a la primera cursa d’aquest 2024 va ser setè a l’eslàlom nocturn de Schladming.

Després de les últimes absències Verdú també va baixar posicions a l’start list de la Copa del Món que estableix els ordres de sortida de les curses. Ara és 18è amb 159 punts, tot i que és 16è de facto per les lesions de Marco Schwarz i Alexis Pinturault.

tracking