Esquí Alpí

La lesió a l'esquena de Verdú li impedeix competir la primera cursa d'Aspen

L’esquiador força fins al darrer moment, però, tot i estar millor de l’esquena, es consensua no fer el primer gegant

Joan Verdú durant la primera mànega que va fer recentment a Palisades Tahoe.AGENCE ZOOM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Desfullada la margarida fins al darrer sospir, el sentit comú va dir que no. Joan Verdú i el seu equip van decidir no competir ahir al primer dels dos gegants programats a la Copa del Món d’Aspen (Estats Units). L’andorrà tenia assignat el dorsal 9 i fins gairebé el moment d’aparèixer pel portilló de sortida, només dos dorsals abans, no es va acabar de resoldre la incògnita i la decisió final va ser no arriscar, prevenir i no fer la baixada.

L’equip ha treballat durant tota la setmana per a la recuperació de Verdú, sent conscients en tot moment que la participació en la primera cursa d’Aspen seria molt complicada, tal com finalment s’ha demostrat. Malgrat les poques possibilitats que hi havia, l’andorrà ha intentat per tots els mitjans poder competir, però al final les sensacions no acabaven de ser bones i les molèsties impedien la seva presència en carrera. En tot cas, l’evolució positiva de la lesió hi és –si no hagués estat així, no s’hauria esperat fins al darrer instant– i, per tant, no es descarta absolutament res per avui, al segon gegant. En aquesta nova jornada de la Copa del Món d’Aspen, pel que fa a Verdú, el procediment serà el mateix d’ahir: analitzar la situació, en quin estat es troba, intentar fer el reconeixement i una posada a punt adequada, i competir si hi ha la possibilitat de fer-ho. Per contra, tampoc es descarta la decisió conservadora i, tal com va passar ahir, renunciar a la cursa i així estar més ben preparat i amb més possibilitats per a la següent, Kranjska Gora (Eslovènia), dissabte vinent, 9 de març. Avui, novament, la cursa començarà a les 18.00 hores, hora andorrana, en la primera mànega, mentre que la segona mànega està prevista per a les 21.00 hores. Al primer gegant disputat ahir el més ràpid va ser el suís Marco Odermatt, que va guanyar la primera mànega i va marcar un global de 2’07”87, mentre que el també helvètic Loic Meillard i el noruec Atle Lie McGrath, a 0”19 i 0”77, respectivament, van completar el podi.

Verdú arrossega els problemes a l’esquena i el dolor des de la cita de dissabte passat a Palisades Tahoe, on només va poder completar la primera mànega i serrant les dents per les molèsties. Les darreres hores, l’esquiador es trobava molt millor, però el problema d’esquena continuava sent prou fort per estar al 100% a la cursa. A banda de la cita de Kranjska Gora, on es faran dues Copes del Món, Verdú té el cap a les finals, per a les quals –ara és 12è a la general– està virtualment classificat.

EL SEGON SUPERGEGANT DE SARNTAL VA SER CANCEL·LAT

El segon supergegant de la Copa d’Europa de Sarntal (Itàlia), amb la presència de Jordina Caminal, es va acabar anul·lant pel mal temps. Durant tota la nit de dijous va estar plovent i ahir a primera hora del matí, tot i que amb menys intensitat, continuava la pluja i, a més, hi havia molta boira. Amb aquesta situació, l’organització va decidir cancel·lar la competició, que es tancava ahir a l’estació italiana. Caminal va quedar-se a menys d’un segon dels punts a l’únic supergegant que es va fer. Ara l’andorrana pensa en els gegants FIS de Pozza di Fassa, on correrà juntament amb les seves companyes Íria Medina i Clàudia Garcia.

tracking