Andorra la Vella

El comú s'avé a cedir la zona de la Borda Mateu per al multifuncional

Sergi González obre la porta a deixar la parcel·la de la Borda Mateu per fer el multifuncional a canvi de tenir “drets de l’equipament”

Terrenys on l'FC Andorra vol construir l'estadi i el multifuncional.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major d’Andorra la Vella, Sergi González, va mostrar-se obert a cedir els terrenys de la Borda Mateu al Govern i a l’FC Andorra perquè s’hi pugui fer el multifuncional, “tenint drets de l’equipament”. En una entrevista al programa Parlem-ne de Diari TV, el mandatari de la capital va assegurar que encara està a l’espera de reunir-se aviat amb l’FC Andorra i el Govern per tal de conèixer més detalls del projecte.

Preguntat per si el convencia la cessió de terrenys al Govern i l’FC Andorra per fer el multifuncional, González va assenyalar que “qui cediria terrenys és el comú d’Andorra la Vella, la infraestructura seria en un terreny nostre, però s’hauria de veure de quants anys en seria la concessió”, i hi va afegir que “nosaltres cedim el terreny i aquí ens fan l’obra, però a mi en cap moment m’han parlat d’anys. Si ho vestim que després passa a ser un equipament del comú, per què no? Estudiem-ho”. Sobre possibles opcions a canvi de la cessió de terrenys (com poder utilitzar el multifuncional, recuperar-lo, o que amb el temps pugui passar a ser propietat del comú), el cònsol major va assenyalar que “si haguéssim d’anar per aquí, per què no?”, i va insistir que “crec que ens toca tenir drets de l’equipament”. De totes maneres, González va recordar que “no és fàcil”, i va dir que “hi ha un privat, s’ha de tirar endavant el pla parcial, treure d’aquí la cessió, s’han de fer diversos moviments i no és tan fàcil; nosaltres estem a l’expectativa”. En tot cas, González va passar la pilota a la teulada de l’FC Andorra, i va manifestar que “nosaltres no ho promourem, perquè ens toca que el privat ho promogui i, juntament amb Govern i –si cal amb nosaltres–, veurem com fem aquesta equació”.

El màxim dirigent del comú va seguir també la línia que ha expressat en les últimes setmanes el Govern de demanar a l’FC Andorra celeritat i conèixer més detalls del projecte. Va confessar que des del club van emplaçar-lo a una presentació d’aquest a casa comuna, però que ell va dir que no “perquè volia una presentació a tres bandes [Comú, Govern i FC Andorra] i poder veure la realitat del projecte. Què vol fer l’FC Andorra? I el Ministeri? Si hi ha multifuncional o no, i quin paper hi té el comú”, i va cloure que “si no, no puc parlar d’aquest projecte, si no seiem amb els actors principals i en parlem clarament, i de l’objectiu de cadascú”.

Finalment, González va assenyalar que “se’m va acusar que el comú hi estava en contra, però el que nosaltres volem és seure en una taula amb les parts implicades i veure com està la situació”, mentre que, preguntat per si aquest assumpte era una prioritat en el seu mandat, va cloure que “en 53 dies hem tingut problemes més greus, però una tasca nostra és tenir capacitat política de cap on volem que vagi la parròquia i ajudar el país. És una prioritat, però nosaltres no ho hem de promoure, sinó el privat”.

AFER ESTADI

BONELL APEL·LA AL "DIÀLEG I CONSENS" La ministra de Cultura i Esports, Mònica Bonell, va referir-se a l’afer de l’Estadi Nacional després de la petició del món del rugbi de tornar-hi, i va apel·lar al fet que “tots trobem la millor solució possible”, a més d’afegir que “és un tema que requerirà molt diàleg i arribar a consensos”. Bonell va afirmar que “el que demana el rugbi és legítim, i l’FC Andorra també ha de complir uns requisits que no li exigeixi el país, sinó la lliga on juga”. També va demanar “una mica de paciència” per una “solució que no és fàcil i l’haurem de trobar tots plegats”.

GONZÀLEZ DEMANA AJUDA A GOVERN PER REFORMAR EL COMUNAL

El cònsol major d’Andorra la Vella, Sergi González, va demanar l’ajuda de Govern per afrontar les reformes necessàries d’un Estadi Comunal que “està deixat de la mà de Déu”. Més enllà de les modificacions que fan falta de cara als Jocs dels Petits Estats de l’any vinent, González va assenyalar que “hi ha dues opcions: fer maquillatge o una intervenció més important”, i va posicionar-se per la primera, però creient “que Govern ha d’ajudar”. En aquest sentit, va destacar que “tenim els Jocs, i en l’esperit olímpic hi ha que les obres siguin perquè la ciutadania pugui utilitzar-les”, i va afegir que “és una necessitat i estem en reunions amb Govern per intentar fer conjuntament un espai que passat els Jocs els usuaris el puguin gaudir”. La principal actuació serà al tartà, on el cònsol va explicar que hi havia dues opcions, “canviar-lo i fer-lo de nou, que seria prop d’un milió d’euros, o abaixar-lo dos centímetres i fer-lo nou, que serien uns 100.000 euros, i és el que tirarem endavant”. En total, el pressupost del Comú per al 2024 preveurà 300.000 euros, i González va avisar que “anem per la bona via perquè hi puguin ajudar, i si no ens entenem, farem les reformes que el pressupost pugui suportar”. En tot cas, va descartar el projecte de Marsol.

tracking