Política esportiva

Govern sufoca l'incendi

L’executiu “pren nota” de la demanda del rugbi per tornar al Nacional, i apel·la al diàleg per trobar una solució

La cúpula de l'FC Andorra amb Gerard Piqué, a l'Estadi Nacional dissabte passat.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va apagar l’incendi, almenys de manera temporal, sobre el cas de l’Estadi Nacional, després del capítol que es va viure dimarts quan el VPC i la Federació Andorrana de Rugbi van comunicar al cap de Govern que no allargarien el conveni d’ús de l’Estadi Nacional. L’encarregat de respondre ahir per part de l’executiu va ser el ministre portaveu, Guillem Casal, que preguntat per les demandes del món del rugbi va assenyalar que “el Govern n’has pres nota”, i va afegir a continuació que “ens hem emplaçat a seguir parlant”.

Més enllà de la petició que el rugbi va transmetre dimarts, Casal va referir-se també a com queda la situació sobre on podria jugar l’FC Andorra i va assenyalar que “hi havia un compromís perquè l’FC Andorra jugués dos anys a l’Estadi Nacional, i ara estem en una situació de diàlegs i farà falta trobar una altra solució”, i va confirmar que “a finals de la propera setmana o a principis de la vinent” hi haurà una reunió a tres bandes entre l’executiu, el rugbi i l’FC Andorra.

A més de la qüestió de l’Estadi Nacional, el portaveu del Govern va reiterar la mà estesa del Govern en relació amb el projecte de la Borda Mateu afirmant que “el Govern no ha tancat mai la porta”, però repetint, com ja va fer la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, fa unes setmanes, que “quan tinguem més coneixement ens hi podrem pronunciar”. Per últim, va cloure que “quan tinguem el projecte, més enllà de les bones intencions de l’FC Andorra de poder fer l’estadi amb la capacitat econòmica que tenen, hem de conèixer el projecte per poder posicionar-nos-hi al voltant”.

L’FC ANDORRA, EN SILENCI

Els tricolors no van voler pronunciar-se públicament durant la jornada d’ahir sobre el nou serial amb relació al Nacional. Des del club no van voler valorar la petició del VPC i la federació de rugbi, i van limitar-se a transmetre que segueixen treballant en el projecte de la Borda Mateu i que esperen trobar-hi una solució en el futur.

LA FAF SEGUEIX A L'ESPERA DE NOVETATS

Més enllà de VPC, FAR, FC Andorra i Govern, l’altre actor en discòrdia, la Federació Andorrana de Futbol, es manté sense notícies de les altres parts, i a l’espera d’esdeveniments. De fet, segons ha pogut saber el Diari, la FAF va enviar fa uns dies una carta per conèixer com estava la situació en relació amb la instal·lació governamental, ja que, segons el conveni actual, l’1 de juliol l’Estadi Nacional torna a la situació anterior a la de l’ascens de l’FC Andorra. Segons el que es va acordar en el seu moment, a més, hauria de quedar tal com estava abans que l’entitat tricolor fes les obres de reforma que LaLiga va exigir per poder disputar la Segona Divisió, tant pel que fa a la gespa, com a l’amplada del camp o les altres millores. L’entitat que presideix Felix Álvarez, a més, no ha estat convocada a cap reunió en els propers dies, ni tampoc n’ha assistit a cap últimament.

Els propietaris de l'FC Andorra, Cierco, Destrée i Piqué, al Nacional.

tracking