Política esportiva

El rugbi no vol allargar el conveni d'ús del camp i exigeix tornar a l'Estadi Nacional

VPC i federació traslladen a Espot que no volen allargar el conveni d’ús després del 30 de juny

El VPC i la federació no volen allargar el conveni d'ús del Nacional.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El VPC i la Federació Andorrana de Rugbi van comunicar ahir al cap de Govern la seva intenció de no renovar el conveni d’ús de l’Estadi Nacional i la voluntat de recuperar la instal·lació governamental al juliol, un cop acabi l’acord que es va signar a diverses bandes amb el Govern, el Futbol Club Andorra i la Federació Andorrana de Futbol. Durant una trobada celebrada ahir a la tarda amb Xavier Espot, la ministra de Cultura i Esports, Mònica Bonell, i el secretari d’Estat d’Esports, Alain Cabanes, els responsables de club i federació van comunicar-los que la propera temporada no volen seguir jugant a Encamp, i que el seu objectiu és recuperar el camp de la Baixada del Molí. Segons van explicar des del club, en una primera reunió la setmana passada amb Bonell i Cabanes els representants del món del rugbi ja van dir-los la seva voluntat, i ahir van refermar-la també amb la presència d’Espot. Segons aquestes mateixes fonts, el cap de Govern va mostrar-se comprensiu amb la demanda del VPC, i va emplaçar-se a una reunió amb el rugbi i el futbol d’aquí a dues setmanes, després de reunir-se abans, durant la setmana vinent, amb els representants de l’FC Andorra.

Tot i que durant les últimes setmanes semblava que les aigües s’havien calmat i que l’acord per poder allargar el conveni anava per bon camí (tant des del Govern com des de l’FC Andorra es van fer declaracions en aquesta direcció), l’assumpte torna a fer ara un gir de 180 graus. El conveni entre el VPC i el comú d’Encamp per utilitzar Prada de Moles acabava també aquest 30 de juny, el comú ja havia comunicat que, en cas de seguir-hi, el club hauria de compartir la instal·lació encampadana amb altres entitats de la parròquia, fet que ha acabat de decantar la balança per demanar al Govern el retorn a l’Estadi Nacional. Des de l’entitat consideren que actualment hi ha un projecte ambiciós (s’està jugant per aconseguir l’ascens a la segona categoria del rugbi espanyol), i que això requereix unes necessitats d’ús de la instal·lació més altes que les actuals. A més del primer equip masculí, a Prada de Moles entrenen i juguen actualment també el segon equip masculí, el primer femení i diferents conjunts de la base del VPC, fet que faria impossible compartir-ho amb altres entitats de la parròquia en el futur.

El nou gir de guió amb l’afer de l’Estadi Nacional arriba just quan l’FC Andorra està a punt de presentar el seu projecte de construcció d’un nou estadi a la Borda Mateu (a més del recinte multifuncional) tant al Govern com al comú d’Andorra la Vella, una instal·lació que podria estar enllestida d’aquí dos anys, segons va explicar el director esportiu i general del club, Jaume Nogués, la setmana passada. Ara, però, torna a obrir-se un nou escenari d’incertesa, i és que si el Govern accepta la demanda del VPC, el conjunt propietat de Gerard Piqué necessitarà una instal·lació que compleixi les exigències de LaLiga fins que la nova infraestructura no estigui finalitzada. En aquesta equació entra també la FAF, que té previst finalitzar les obres del seu estadi a l’octubre (compliria amb les exigències de LaLiga), una infraestructura que l’entitat no veuria amb mals ulls compartir amb el club tricolor (el president de la federació va dir-ho en una entrevista a DiariTV). En tot cas, però, aquest camp no estaria llest per a l’inici de la competició, a mitjans d’agost a Segona Divisió, o a finals de mes a Primera RFEF.

tracking