Boxa

Revocada la sanció a Alfred Calero per la greu lesió de Fabio Rodrigues

La comissió jurídica esportiva anul·la el càstic a l’entrenador pel cas Fabio Rodrigues

Alfred Calero, en una imatge d'arxiu.FACEBOOK

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió jurídica esportiva del Govern ha anul·lat la sanció que la Federació Andorrana de Boxa (FANDBOXA) havia imposat a Alfred Calero arran del cas Fabio Rodrigues, segons la resolució a què ha tingut accés el Diari. L’assemblea general de l’entitat federativa va sancionar el tècnic amb la impossibilitat a perpetuïtat de formar part de la junta directiva de la federació i també amb la inhabilitació durant tres anys com a tècnic, uns càstigs que l’ens governamental ha anul·lat ara argumentant que van existir irregularitats en el procediment emprat per la federació per imposar aquestes penes. La comissió jurídica esportiva, segons es desprèn del seu escrit, no entra, però, en el fons de l’assumpte que va comportar la sanció, ja que hi ha també en un curs un procediment penal pels mateixos fets que van motivar l’obertura d’un expedient administratiu.

El cas va esclatar després que Fabio Rodrigues acabés a la unitat de cures intensives (UCI) en rebre un fort cop al cap en un entrenament, quan no podia exercitar-se. El boxejador havia patit un KO al Torneig Internacional de l’Amistat, i segons el protocol mèdic no podia combatre (ni en entrenament ni en competició) abans d’un mes, però va fer-ho per preparar la vetllada professional que va celebrar-se el 4 de novembre al Poliesportiu, amb la mala sort que va patir un fort cop al cap que va obligar a dur-lo a l’hospital, primer, i a traslladar-lo en helicòpter a Barcelona, posteriorment, on va ser ingressat a l’UCI. Arran d’aquest incident, la federació va obrir un expedient a Calero, ja que el combat d’entrenament hauria tingut lloc en un gimnàs seu, al·legant que ell hauria de conèixer la normativa i haver impedit l’entrenament en qüestió.

L’escrit de la comissió jurídica esportiva considera que l’expedient contra Calero tenia algunes irregularitats, com la manca de comunicació de qui eren els instructors, que no es comuniqués la possibilitat de presentar al·legacions, que els instructors de l’expedient formessin part de la junta directiva i no quedés clara la desvinculació entre aquestes persones i l’assemblea en què es va fer la sanció, o que les persones instructores haguessin estat també anteriorment testimonis dels fets que motiven l’expedient, fets contraris a la llei.

A més, segons el Reglament regulador dels processos sancionadors, els expedients s’han de suspendre en el cas que estigui acreditat que s’ha obert un procés penal pels mateixos fets, com passa en aquest cas. La comissió no va entrar en el fons de la qüestió, però va anul·lar totes les sancions contra Calero, vistes les possibles irregularitats en l’obertura de l’expedient.

La federació és, lògicament, coneixedora de la resolució i, a partir d’ara, té la voluntat d’estudiar amb els seus advocats la possibilitat d’intentar reobrir el procés administratiu. Des de l’ens van explicar al Diari que només ha estat un defecte de forma i que, en cap cas, l’expedient no ha determinat que ells no tinguin la raó en el fons i, amb aquesta premissa, la federació presidida per Bruno Modesto vol continuar lluitant pel que considera just.

CRONOLOGIA

23/09/2023

Fabio Rodrigues pateix un fort cop al cap després de perdre per KO al Torneig Internacional de l’Amistat.

12/10/2023

El boxejador fa un combat d’entrenament per preparar una vetllada professional, però acaba a l’hospital, i és traslladat a l’UCI a Barcelona per un nou cop al cap.

15/10/2023 i 14/11/2023

L’assemblea de la federació sanciona Calero sense que mai pugui formar part de la junta directiva de l’ens, i l’inhabilita tres anys com a entrenador.

31/01/2024

La comissió jurídica esportiva anul·la les sancions contra Calero per defectes de forma durant el tràmit de l’expedient, però no entra al fons de l’assumpte.

tracking