Esquí

“Hem demostrat la nostra capacitat d'adaptació i resiliència”

L’organització de la Copa del Món fa un balanç positiu del cap de setmana

L'organització de la Copa del Món d'esquí alpí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’organització de la Copa del Món d’esquí alpí que s’ha fet el cap de setmana ha Soldeu ha fet una valoració positiva. Segons ha assenyalat el director general de la cursa, David Hidalgo, “ha estat una gran demostració de la nostra capacitat professional, ja que del que portem de mes som l’única seu que ha pogut seguir el programa previst”, que ha afegit que “la situació de temporada està sent tremendament difícil, tot el Pirineu està patint molt, però tenir la pista amb les condicions que la vam tenir, demostra la capacitat d’adaptació i resiliència del model Andorra”. L’organització ha destacat també les bones valoracions que han rebut per part dels diferents estaments de l’esquí, com els organitzadors de les Copes del Món de Val d’Isère o Zermatt-Cervinia, dels equips, o de la premsa internacional.

Pensant en la candidatura del Mundial del 2029, Hidalgo ha afirmat que “no estaríem on estem si haguessim suspès els exàmens parcials, però els hem passat amb una nota excel·lent. Al 10 no s’hi arriba mai, però hi hem de treballar, i ha agregat que “la presència del cap de Govern reforça el fet de que sigui una candidatura de país, perquè tenim el concepte de país no només com a campanya, si no perquè som un país a peu de pistes, i això ens fa diferents”. A més, el director general de la candidatura ha tornat a refermar la capacitat d’organització: “de vegades hi ha joc subterrani i sents, vols dir que podreu fer-ho? Som un país que té gairebé 2,5 milions de dies d’esquí, o 9 milions de visitants, així que de turisme de neu i muntanya alguna cosa en sabem”. Per últim, va cloure que “la implicació de país que té la nostra candidatura no la tenen Itàlia o Noruega”.

De la seva banda, el director de cursa, Santi López, ha volgut felicitar a tot l’equip tècnic que va adequar la pista Avet perquè poguessin fer-se les curses tot i les condicions meteorològiques, i ha assenyalat que “hem pogut gaudir del bon resultat i de les imatges que hem pogut mostrar arreu del món”, i ha agregat que “el treball previ de preparació de la pista ha estat el punt clau”. De la seva banda, el gerent de la FAE, Carles Visa, ha manifestat que “van sortir dues curses molt bones que donen credibilitat a una pista tant exigent com l’Avet”, a més, sobre la participació de Carla Mijares, ha destacat que “perseguim confrontar els joves amb aquests escenaris de màxima pressió, i han de seguir creixent”. Per últim, ha confessat que “el director de cursa, Markus Mayr, em va resumir la feina feta en només una paraula, increïble, i això sumat al retorn dels equips i de totes les parts implicades, fa que siguem una de les millors organitzacions de la Copa del Món”.

tracking